Собственият глас носи наслада като секса

 

Говорейки за себе си, произвеждаме допамин

 

 

Учени от университета Харвард решили да изследват по-подробно как реагират хората, когато слушат гласа си. За проучването те използвали сканиране на мозъчната активност. Именно тя показала любопитния резултат, че реакцията е както и при… правенето на любов.

 

 

Магнитният резонанс бил приложен, за да се наблюдават колебанията в притока на кръв в мозъка, когато изследваните участници говорели за себе си, без да пренебрегват своите силни страни и положителни качества. След това анкетираните е трябвало да говорят за други хора.

 

 

Чети и: Най-известните места за екстремен секс

 

 

След обобщението на данните недвусмислено станало ясно, че най-голяма активност в зоната на средния мозък се наблюдавала когато участниците говорели за себе си. Дейността на тази зона е свързана с освобождаването на допамин, важна съставка от "системата за възнаграждение" на мозъка, създавайки чувство на удоволствие. Тези зони се активират по същия начин както при правенето на секс. За да подклаждаме не само егоистични наслади, ще отбележим, че тези зони действат и при прием на наркотици и вкусна храна.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка