С годините сексът става по-опасен

 

След 30-те години рязко скача броят на заразените с венерически заболявания

 

 

Според резултатите от изследване на Британската асоциация за семейно планиране, както мъжете, така и жените с напредване на възрастта стават все по-безразсъдни по отношение на безопасния секс. По тази причина те са честа жертва на полово предавани болести.

 

 

В последно време, все повече пациенти на зряла възраст търсят лекарска помощ заради такива заболявания. Според данните, през последните 11 години, броят им даже се е удвоил. Още по-страшно е, че близо 95 процента от жените в Балзакова възраст са се заразили с хламидия. Мъжете и жените на 45 години и по-зрели стават жертва на херпес и гениталния кондилом, много по-често от тийнейджърите.

 

 

Чети и: Платонически е по-модерно

 

 

Специалистите отчитат, че кампаниите за контрацепция са насочени предимно към младежите, понеже се смята, че те са по-слабо информирани за опасностите. Причините за притеснителните  резултати при по-възрастните се коренят в кризата на брака - в тази възраст много от семействата се разпадат, рушат се и дълготрайни партньорства. Често засегнатите предприемат сексуални контакти, без да вземат предпазни мерки. С приближаването на менопазузата опасността от забременяване се снижава, а тя се оказва основният мотив за употребата на презервативи.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка