Интимен гел предпазва от СПИН

 

Новият продукт ще бъде пуснат в производство след 5 години

 

 

Испански учени разработиха интимен гел, в основата на който са дендримерните молекули 2G-S16. Те са мискроскопични елемнти, които защитават епителните клетки и имунната система от различни вируси, сред които и СПИН. Препаратът може да се ползва  и от двата пола. Имунолозите изчислили, че ако 30% от жените бяха употребили този гел преди сексуалния акт, заразяване са могли да избегнат  3,7 милиона души.

 

 

Това ново средство има и други полезни средства. Сред тях, на първо място, неговите създатели поставят противовъзпалителното му действие, което намалява риска от заразяване и с други заболявания. Гелът се нанася върху интимните части и действа в продължения на от 18 до 24 часа. Най-добре и двамата партньори да намажат гениталиите си с медикамента, за да може да бъде постигнат максимален ефект.

 

 

Чети и: За какъв секс мечтаят жените?

 

 

Веществото блокатор  на СПИН не изменя нормалната микрофлора на влагалището, не предизвиква раздразнение и не влияе на мъжката фертилност. Създателите на гела обещават, че цената му ще бъде приемлива. Освен това ще трябва да се въоръжите с търпение, защото масовото му производство ще започне след около 5 години. Специалистите трябва да проведат още изследвания докато се сдобия със сертификат, за да бъде пуснато веществото за свободна употреба.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка