Верните партньори зачеват по-лесно

 

Ново научно изследване в полза на моногамията

 

 

Това да си само с един партньор не се среща много често в природата. Човешкото същество, обаче се опитва и доста често успява да живее моногамно. Много е писано за силните и слаби страни на това явления, а днес ще прибавим още един много важен плюс – двойките които са верни на партньора си имат с 25% по-голям шанс от забременяване.  Това сочат данни от ново изследване по темата, проведено в Университета Пенсилвания.

 

 

Между моногамните партньори цари доверие, взаимно разбирателство и подкрепа. В такава благоприятна атмосфера женският организъм се чувства в безопасност, което му подава подсъзнателен сигнал, че може да отгледа потомство. Мъжкият организъм също е по-спокоен и работи с пълна сила, в това число и по въпроса за дете.

 

 

Тези индивиди, които се намират в постоянно търсене на половинка, или просто често сменят партньорите си, губят изключително много време и енергия за това. В резултат на това се оказва, че организмът им е изтощен, няма я и безопасността. А когато е налице чувство на тревога, зачеването става много по-трудно.

 

 

Чети и: Интимен гел предпазва от СПИН

 

 

"Монгамните отношения играят важна роля в еволюцията на човека, те могат да подобрят качеството на вида", коментира изследването професор Едуардо Феранандес Дуке от Университета Пенсилвания.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка