Кога да се въздържаме от секс заради здравето?

 

Някои състояния, при които е по-добре да не го правите

 

 

Ще се съгласите с твърдението, че сексът е от изключително значение за здравето, самочувствието и настроението на човек. Знаем колко важен елемент е той за нормалния живот на една връзка и на отношенията между партньорите като цяло.

 

 

Британски учени се спряха на здравето на човека, като посочиха няколко хипотези, при които не препоръчват да се прави се секс. Въздържанието в този случай, може да ви донесе само позитиви. Кои са тези хипотези?

 

 

1. Проблеми с отделителната система. Ако някои от партньорите има подобни оплаквания, сексуалният контакт може да предизвика болка и усложнения. Причината за дискомфорта е възпалителният процес, причинен от микроорганизмите, които се концентрират в лигавицата на пикочните пътища.

 

 

2. Наскоро правен аборт. След като жената прекъсне бременността си се нуждае от най-малко 45 дни, за да се възстанови от процедурата и да може да води отново полов живот. Добре е да не бързате с правенето на секс и когато бременността е прекъсната и спонтанно, както и след раждане.

 

 

3.Инфекция на половите органи. Такова заболяване предизвика възпаление и болка, които превръщат сексуалния контакт в доста неприятна емоция. Ако все пак ви дойде силно желание за секс в такова състояние, и лекарят не ви е препоръчал друго, използвайте презерватив.

 

 

4. На последно място, но не и по значение, британските медици поставят Хепатит В, тук няма нужда от допълнителни обяснения.

 

 

Чети и: Сексът с любов е полезен за мозъка

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка