Ниският мъжки глас е по-секси за жените

 

Дамите са развили инстинкт да усещат верността на мъж по неговия говор

 

 

Според учени от Университета Макмастер, ниският мъжки глас привлича жените много по-силно от високия. Нежния пол възприема по-басовото звучене като по-мъжествено, което е и причина за по-големия интерес на дамите към господа с такъв тембър. По-интересното е, че жените се убедени, че мъжете, звучащи по този начин са много по-склонни да изневеряват на любимата си. Това е и причината да си мислят, че те не са подходящи за семейство.

 

 

За да стигнат до тези резултати, учените изследвали поведението на 87 жени, които само по гласа на мъжа е трябвало да преценяват неговото отношение към връзката и брака. Данните показали, че момичетата били много по-впечатлени от представители на противоположния пол, които имали глас в ниските тоналности. Тези господа, обаче били подходящи само за краткотрайни авантюри, смятат анкетираните дами.

 

 

Чети и: Кога да се въздържаме от секс заради здравето?

 

 

Според учените, жените в хода на еволюцията са развили инстинкт да определят по гласа колко верен може да е мъжът. Това доказвало, че изменението на мъжкия тембър било свързано и с промяната на нуждите на силния пол от партньорка.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка