Социални мрежи вместо секс

 

Интернет все повече измества интимните занимания

 

 

Изследователи  установиха, че сексуалната активност на младите британци е паднала двойно през последните 20 години. Основната причина за това, учените виждат в смартфоните и таблетите, които много сериозно са се намърдали в спалните на хората.

 

 

Специалисти от Националния център за социални изследвания анкетирали 15 000 британци на възраст между 16 и 44 години. Резултатите показали, че през 2013-та, жителите на Острова са правили секс средно около 5 пъти в месеца. В сравнение с аналогично проучване в страната от 1991г., излиза, че тогава британците правили любов два пъти по-често.

 

 

Чети и: Какво да не говорим с една жена?

 

 

Учените обясняват явлението със съществените промени в начина на живот на населението и навлизането на високите технологии в ежедневните занимания. "Хората вече имат смартфони и таблети. В спалнята те предпочитат да си общуват с Twitter, Faceook и електронни пощи", коментира доктор Каз Меркер от научния екип. Учените смятат, че вина за падналата сексуална активност на хората има и онлайн порнографията. Именно тя стимулира хората да удовлетворяват сексуалното си желание с мастурбация.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка