Обрязването не влияе на сексуалния живот на мъжете

 

Интимната процедура намалява риска от заболявания

 

 

Обрязването и сексуалния живот на мъжа нe са свързани - това показва актуално изследване по темата. Данните почиват обобщените резултати от 40 изследвания по темата. Учените смятат, че обрязването не влияе нито на степента на получаваното удоволствие, нито на чувствителността.

 

 

От гледна точка на медицината ползата от обрязването е научно доказана. Така благодарение на тази процедура се намалява рискът от заразяване с различни вирусни инфекции, включително СПИН. Освен това се понижава опасността от рак на простатата, както рак на маточната шийка.

 

 

Изследване проведено сред 40 500 мъже (половината от тях обрязани) показало, че господата лишени от кожичката си не изпитвали по-малко удоволствие от сексуалния акт, нито по-малка степен на възбуда или по-слаб оргазъм.

 

 

Подобни резултати откриваме и в други две проучвания. Едното проведено сред 3 000 кенийци показало, че по основните за качеството на сексуалния живот не се наблюдават различия между мъжете претърпели или не споменатата вече процедура. Нещо повече, 72% от обрязаните господа даже споделяли за по-висока чувствителност.

 

 

В хода на изследване сред мъжкото население на Уганда, учените констатирали, че след процедурата не настъпило изменение в ерекцията. 12 месеца след обрязването 99% от мъжете били напълно доволни от половия си живот.

 

 

Чети и: Мастурбацията е полезна за здравето

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала

Още G-Точка