Редовният секс е опасен за мъжа

 

Австралийски учени алармират за опасността, която крият креватните занимания

 

 

Напук на публикациите, които се мъчат да ни убедят колко полезен за здравето може да е сексът, учени от Университета Западна Австралия алармират, че голяма сексуална активност вреди на имунитета на мъжете. Те стигат до тези извoди благодарение на изследванията си върху полеви мишки, чиито биомеханизми били много близки до човешките.

 

 

Самците, които правели редовен секс ставали лесна мишена за вирусите. Причината за това била открита в отслабената им имунна система. Така учените установили, че има зависимост между честотата на сексуалните контакти и нивата на защитните сили на организма.

 

 

След като открили тази връзка, учените започнали да изследват дали такава заисимост се наблюдава и при мъжете. Така била открита същата зависимост, както и при мишките. Господата, които не се вълнували особено от секса, имали много по-големи възпротивителни сили от сексуалните атлети.

 

 

Чети и: Презерватив имитира секс с девственица

 

 

В това се крие и опасността от ранно започване на полов живот при мъжете. Според последни изследвания, младежите правят секс за първи път на 12-14 години, а тогава съпротивителните сили на организма им са твърде слаби. Освен това редовните сексуални занимания на момчетата изразходва голяма част от енергията им, като по този начин пречи на желанието им за занимания със спорт и физически упражнения.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка