Убива ли ни бракът?

 

Изследване разкрива, че семейната връзка може да е опасна за… живота ни

 

 

"Не питай старило, питай патило" е казал народът ни и сигурно е прав. Ние обаче ще предпочетем да зададем въпроса за връзката между нашето здраве и семяйния ни статус на учените. Техните аргументи, обикновено звучат достатъчно правдиво.

 

 

Изследователи от Университета Мичиган отговарят на почти вечния въпрос, дали може да ни навреди бракът. Те проучили дали има връзка между семейния хомот и риска от сърдечно-съдови заболявания.Печалната статистика показва доста плашещи резултати – всяка четвърта смърт е причинена от заболяване на сърцето.

 

 

Чети и: Как да съхраним връзката от разстояние?

 

 

Специалистите успяват да открият, че бракът може да навреди серизоно на човешкото здраве. Негативният ефект е налице в случаите когато семейният съюз е нещастен. В резултат на това, съпругът, който се измъчва от връзката си, обикновено прибягва до отдушник. Обикновено в тази роля влизат вредните навици, цигарите и алкохолът. Те от своя страна те вдигат нивото на стрес в организма. Той пък води до засилване на кръвното налягане, което пък напряга сърдечните съкращения. Претоварването, както се сещате води до опасните сърдечно-съдови заболявания.

 

 

По информация от Дейли мейл.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка