Гонореята скоро няма да се лекува с антибиотици

Neisseria gonorrheae

 

Американски учени предупреждават, че днешните лекарства стават безсилни пред трипера

 

 

Гонореята, известна още като Сифилис е една от най-разпространените полово предавани болести. Тя се причинява от бактерията  Neisseria gonorrheae. За лечението на заболяването се използват различни антибиотици, най-често пеницилин и тетрациклин.

 

 

За притеснителен факт сигнализират американски медици от CDC. Според тях, традиционните медикаменти много скоро ще се окажат безпомощни в борбата с тази болест. Причината за това е нормалната мутация на бактериите. В резултат на претърпяното развитие на болестотворните микроорганизми, съвременните медикаменти се оказват безсилни пред болестта.

 

 

Чети и: Приложение за смартфон ни учи на френска любов

 

 

По-сериозни наблюдения върху новия щам се правят от 1991 година, като новия вид гонорея вече е регистриран в 17 населени места. Учените предупреждават, че е необходимо да се положат повече усилия, за  бъде намерено лекарство срещу мутиралата бактерия, а дотогава най-доброто решение ще е превенцията. Безопасният секс е единственият най-добрият начин да си спестите неприятностите, които  Neisseria gonorrheae причинява.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка