Защо мъжът заспива след секс?

 

Много момичета тълкуват грешно съня на любимия си

 

 

Всяка жена се е сблъсквала с неприятния момент на мъжкото заспиване след секс. Следват поредица мрачни мисли и самообвинения, които са напълно излишни. Може би искаш да си говорите, обсъждате нещо или даже да погледате заедно филм, но той забива глава във възглавницата и забравя за теб. Значи ли, че си била скучна или не те желае? А може би иска само секс?

 

 

Ако са ти минавали такива глупости през главата, най-добре ги захвърли и мисли за нещо по-съществено, защото мъжкото заспиване си е природна работа. А ти не можеш да се изправиш срещу нея.

 

 

Сексолози от Пенсилвания, са изучавали подробно процесите в мъжкото тяло след оргазъм. Така установили, че след върховия момент в него се увеличават нивата на хормоните окситоцин и пролактин. Те имат седативен ефект и причиняват желанието за сън.

 

 

Заспиването на мъжа е необходимо от гледна точка на еволюцията, за да може да възвърне по-лесно силите си и да се заеме с оплодителните си функции. Майката природа го е устроила така, че да може да върши функцията си да продължава рода. Нали не си забравила, че по натура мъжът е полигамен?

 

 

А защо жената остава будна след секса?

 

Има две еволюционни теории.

 

 

Според първата, жената разговаря с мъжа, за да може да намали вероятността от неговата изневяра. Така тя го изтощава още повече и у него не остават сили и желание, за да мисли за секс с друга.

 

 

Втората еволюционна теория обяснява незаспиването не жената, с функцията ѝ да бди над своя любим, за да го предпази от всякакви посегателства.

 

 

Нямате ли усещането, че и двете теории оправдават мъжа?

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка