5 истини за любовта

 

Колкото и да е писано за най-великото чувство, винаги има още какво да се добави

 

 

Любовта е като наркотик

Истина е! Ако се изследва мозъкът на влюбен човек се установява, че най-активни се оказват два центъра в човешкия мозък, точно тези които се възбуждат и при употребата на кокаин.

 

 

Любовта трае три години

Продължителността на любовното чувство е толкова експлоатиран проблем, че има реална опасност да се превърне в банална тема. Факт е, че множеството изследвания потвърждават, че магията продължава до 3 години. В чисто еволюционен аспект, това времетраене е достатъчно, за да може бащата да е в семейството, когато детето е най-беззащитно.

 

 

Любовта е сляпа

Немският учен Андреас Бартел направил множество снимки на мозъка когатп човек е влюбвен. Резултатът се оказал доста интересен – имало определени зони, които били в състояние на сън. Това били точно тези, които отговарят за негативните преживявания и вземането на рационални решения.

 

 

Чети и: Как да бъдеш добра любовница?

 

 

Няма лекарство за любов

Ако някой изобрети таблетка срещу влюбване със сигурност ще натрупа цяло състояние. За съжаление към днешна дата, никой медикамент не лекува великото чувство.

 

 

Любовта води до зависимост

По-горе вече посочихме, че любовта действа като дрога, за това и справянето с нея може да стане с методите за борба с кокаина. За да  излекувате разбитото си сърце, ще трябва да махнете всичко, което ви напомня за бившия ви партньор.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка