Искаме бебе, но как да стане?

 

Няколко полезни съвети от специалисти

 

 

 

Искате бебе. но жената така и не забременва. Какво може да се направи?

 

 

Нужен е комплексен подход към „заниманието”. Първото и най-важно е да се отиде на лекар. Ако той открие проблем - лекувате го. Ако медиците казват, че всичко е наред, тогава остава да работите по въпроса и ще се получи.

 

 

Ето и някои важни въпроса, които може би ви вълнуват.

 

 

Нужен ли е оргазъм, за да се зачене?

Въпросът е сложен, специалистите още спорят по него. Разбира се, сигурно е, че трябва да има оргазъм при мъжа. Без него няма сперматозоиди. За женския може да се дискутира.

 

Чисто психологически е добре да го има. Физиологически обаче, той може дори да се окаже "вреден". По време на оргазма се осъществява интензивно съкращаване на матката, което пък затруднява движението на сперматозоидите към тяхната цел. Когато искате да забременяване не е нужно да се концентрирате върху оргазма на жената.

 

 

В коя поза е най-добре да се прави бебе?

Отсега си знайте, че „Камасутра” не ви трябва. Традицията помага. Изберете мисионерската, кучешката и други стандартни пози, те са достатъчни. Добър е и вариантът с възглавница под кръста, при нея помагате на сперматозоидите да стигнат до заветното място.

 

Важно е след секс, момичето да не бърза да вземе душ, да си лежи колкото се може по-дълго на спокойствие. Така ще задържи поече време необходимия материал в себе си.

 

 

Чети: 5 истини за любовта

 

 

Колко често трябва да се прави секс, за да се забременее?

Британски учени казват, че четири пъти седмично е достатъчно. Такава интензивност доставя постоянно присъствие в женския организъм на необходимите за зачеване сперматозоиди. Това пък значи, че в момента когато яйцеклетката е готова, пред нея най-вероятно ще се изправи боец, който чака да я покори.

 

 

Трябва ли да се спазва специален хранителен режим?

 

 

За укрепване тялото на бъдещата майка е добре да се приемат витамини, които укрепват таза и влияят добре да на процеса на зачатие. Това са витамин Е и фолиева киселина.

 

За да са по-силни сперматозоидите мъжът трябва да яде повече плодове и зеленчуци и по- малко червено месо. Трябва да се ограничи употребата на алкохол и кафе.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка