Кога да потърсим сексолог?

 

Колкото се обърнете към специалист, толкова по-добре

 

 

Сексологията като всяка наука почива на солидно познание и има за цел да служи на хората. Обикновено си затваряме очите за малките или не чак толкова малки проблеми, които среща двойката в своя интимен живот. Понеже това са неща, които определяме като дълбоко лични, предпочитаме да замълчим и да преглътнем. Все пак, не става дума за заболяване, което застрашава живота ни. И вие ли мислите така?

 

 

Чети: Истината за симулирания оргазъм

 

 

Времето тече, а страдащите не намират сили да почукат на вратата на специалиста. А трябва, защото разстройството в сексуалния живот, като всеки здравословен проблем се лекува най-добре в началния стадий.

 

 

Кога мъжът се нуждае от сексолог?

 

 

Можем да откроим няколко неприятни момента, при които е добре да се обърнете към специалист.
- Слаба ерекция или такава, при която не може да се осъществи половият акт.
- Преждевременна еякулация (еякулиране още преди проникването или непосредствено след проникване във влагалището на жената)
- Липса на еякулация въобще, а не след поредния последователен акт в рамките на кратка пауза.
- Отсъствие на оргазъм (среща се макар и много рядко)

 

 

Жените трябва да се обърнат към сексолог ако:
- Страдат от вагинизъм, изключително сериозен проблем, който непременно се нуждае от специалист за разрешаването си. Вагинизмът е силно напрежение, спазъм на мускулатурата на влагалището и тазовото дъно, което затруднява половия акт или го прави невъзможен. Заболяването обикновено се открива още при най-първото проникване.
- Липса на оргазъм при достатъчно дълъг полов живот. Това се явява и най-често срещаната причина една жена да потърси помощ от специалист.

 

 

Има и други проблеми, които могат да накарат една дама да се обърне към лекар – загуба на интерес от партньора, разстройство в сексуалния живо и връзката като цяло.

 

 


Жените понасят по-трудно от мъжете проблемите от сексуално естество. Обща раздразнителност, агресивност и озлобеност са най-типичните признаци, че нещо в половия живот не е както трябва. Често жените не свързват своята изнервеност с проблемите в секса, заради което и не търсят помощ от сексолог, а той наистина може да разреши проблема, когато те са налице.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка