Какво най-често убива желанието за секс?

 

Стресът е основната причина за отказ от секс

 

 

Най-вероятно на всеки му се е случвало да се намира в такова състояние, че да не му се и помисля за секс. Причините могат да бъдат най-различни- преумора, липса на интерес и какви ли още не. Но само една е най-разпространената причина за липсата на желание – болестта на съвремието – стресът.

 

 

От него страдат както мъжете, така и жените, а с всяка следваща година все повече пада и долната граница на хората, станали негова жертва.

 

 

Стресът е външен и вътрешен. В първата група се включват проблемите и вълненията на работното място и в обществото. Вътрешният възниква когато не вървят нещата в двойката или семейството, най- общо при проблеми между партньорите.

 

 

Жените страдат повече от втория вид и неговите разновидности. Конфликтите с половинката оказват пагубно влияние върху желанието за секс. За да се преодолее този проблем много полезни се оказват разговорите между партньорите. Сложете недоизказаните притеснения на масата и с разговори опитайте да изгладите противоречията. Сами ще се изненадате колко добре действа един такъв разговор. За подобряването на състоянието на жените, са много ефективни малки подаръчета, романтични вечери или уикенд сред природата.

 

 

Чети: Има ли приятелство между мъжа и жената?

 

 

Мъжете са по-податливи на външния стрес. Конфликтите на работното място, финансовите проблеми и други такива могат да доведат както до липса на желание за секс, така и до проблеми с ерекцията. За справяне с това състояние е нужна почивка, много помагат отпускащият масаж, успокоителен чай или малка чашка алкохол.

 

 

Възможна причина за липсата на влечение към партньора може да се окаже и нарушение в работата на нервната система. В този случай ще трябва да се обърнете за помощ към специалист. Самолечението само може да влоши нещата.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допадна:

Още G-Точка