Майкрософт обяви началото на Imagine Cup 2013

 

Единадесетото по ред издание на световната надпревара ще протече в нови категории и с по-голям награден фонд

 

 

Студентите над 16 години могат да направят вече своята регистрация за участие в Microsoft Imagine Cup 2013, най-голямото академично състезание в областта на технологиите в световен мащаб.

 

 

Майкрософт организира надпреварата за 11-та поредна година. За да вдъхнови повече млади хора и да привлече по-голям брой участници, компанията ще проведе състезанието Imagine Cup 2013 в 3 нови основни категории – Социална отговорност, Игри и Иновации, с удвоен награден фонд от общо 300 000 щатски долара.

 

 

През последното десетилетие повече от 1,65 милиона студенти от целия свят са участвали в Imagine Cup, като са създали приложения и игри, насочени към решаването на някои от най-трудните световни социални проблеми. Като разширява фокуса си върху нововъведенията и предприемачеството, тазгодишното издание на надпреварата се основава на двата най-популярни сегмента сред студентите през последните 10 години – социалното въздействие и игрите. В Imagine Cup 2013, участниците ще могат да се състезават в следните категории:

 

Социална отговорност – Ще отличи софтуерно приложение, разработено на Майкрософт платформа, с най-голям потенциал за положително въздействие върху човечеството. Проектът, например, може да адресира проблеми от социалната сфера, образование или здравеопазване.

 

Игри – За най-интригуващите и забавни игри, насочени към тийнейджъри и младежи, и разработени на Microsoft платформи (Windows 8, Windows Phone, Kinect за Windows Software Development Kit и Xbox Indie Games).

 

Иновации – Ще отличи приложенията, които вдъхновяват потребителите и им дават достъп до най-новото, независимо дали е социална мрежа, онлайн магазин или търсачка, разработени с Майкрософт технологии и инструменти.

 

 

Финалисти България 2012

 

 

Освен посочените конкурсни категории, студентите могат да се регистрират за участие и в онлайн предизвикателства, насочени към използването на специфични технологии и платформи, включително Windows 8, Windows Azure и Windows Phone.

 

 

Imagine Cup е международно състезание и всяко негово издание е с продължителност 1 година. Световните финали са кулминацията на проекта и тази година са планирани да се проведат в Санкт Петербург, Русия, в периода 8-11 юли 2013 г. Участниците имат възможност да кандидатстват за т.нар. Microsoft Imagine Cup Grants. Тези грантове са 3-годишна инвестиция в размер на 3 милиона щатски долара, с които Майкрософт ще подпомогне студентите за практическата реализация на идеите им.

 

 

Студентите, които искат да участват в Imagine Cup 2013, могат да се регистрират на адрес http://www.imaginecup.com.

 

 

Чети и: ON! Gaming 2012: едно ниво нагоре!

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle