Лечебно дишане

 

Можем ли да се лекуваме с дихателни техники?

 

 

Отговора ще получим от  Мустафа Картал. Той е възпитаник на вокалния факултет в Академията за изящни изкуства към университета „Мимар Синан”, а след това и на висшия оперен факултет. През 1979 г. започва оперната си кариера в Истанбулската държавна опера и балет. Завършва магистратура и става сертифициран обучител от  ICF Coaching.

 

 

Усъвършенства дихателните техники пранаяма и кокю хо и издава първата си книга  "Магическата сила на дишането". В следващата си книга "Дихателна терапия" представя свои разработки в областта на холотерапията, а "Гласови техники" е настолен учебник за учениците и студентите по музика и пеене. Досега е издал книгите: "Всичко може да се промени", "Лечебно дишане", "Осъзнаване на дишането" и "Изкуството да дишаме".

 

 

Води курсове и изнася лекции за усъвършенстване на техниките на дишане. Пише статии, взема участие в международни форуми, свързани с дихателните терапии.

 

 

 

 

Като механизъм  за постигане  на задълбочено мислене и промяна в начина на живот дихателните практики заемат важно място в личностното развитие. Чрез тях човек се научава как да се  освободи  от тревогата и напрежението, как да намали притеснението, как да се избави от стреса.

 

 

Нещо повече – би се  справил с редица неразположения и болестни състояния. По тази причина в наши дни те се прилагат масово във всички видове лечения – и чрез класическата, и чрез алтернативната медицина, още повече че категорично способстват за възприемането на позитивните учения.

 

 

Чети и: Намаляването на солта е като отказване на цигарите

 

 

Предложените в книгата дихателни упражнения са препоръчителни  за всеки и са достъпен начин той  да си осигури личностно развитие на физическо, духовно, емоционално и космическо ниво. Конкретни примери сочат, че правилното дишане осигурява оптималните условия за пълноценното протичане на процесите в нашия организъм, а само здрав човек  може да има щастлив, спокоен и хармоничен  живот.

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle