"Ръководство за недоспали родители"

 

 Изпитани съвети за храненето, съня и възпитанието през първите 3 години

 

 

Книгата на Трейси Хог и Мелинда Блау ще излезе на 21 септември.

 

 

Станала популярна като Утешителката на бебета, Трейси Хог е сред най-известните бавачки и консултанти по въпросите за съня и храненето на бебетата и малките деца.

 

 

Родена в Йоркшър, в семейство с девет деца, англичанката израства в атмосферата на взаимно разбиране и уважение в семейството. Още като ученичка Трейси често придружава дядо си в местната клиника за душевноболни, която той завежда, и така открива призванието си да се грижи за деца с физически и психически увреждания. След като завършва колеж за медицински сестри, Трейси Хог специализира акушерство, а след това известно време се грижи за деца с увреждания.

 

 

По-късно, в една от книгите си, тя споделя: „За да помогна на тези деца, трябваше да се науча да разбирам какво искат да ми кажат“. Именно умението да разчита знаците, които ни дават бебетата и децата, и да предугажда нуждите им, става причината Трейси Хог да се нареди сред най-търсените и уважавани експерти по отглеждане на деца.

 

 

Малко след като се установява в Лос Анджелис, Трейси Хог получава предложение да помогне в грижите за бебето на актриса от популярен телевизионен сериал. Мълвата за удивителните й способности да утеши и най-ревливото бебе бързо се разнася из Холивуд и от услугите на англичанката се възползват звезди като Джоди Фостър, Синди Крауфорд, Джейми Лий Къртис, Калиста Флокхарт, Арнолд Шварценегер.

 

 

Освен че е провеждала индивидуални консултации, Трейси Хог е организирала курсове за бавачки и за бъдещи родители и е имала собствено телевизионно шоу. Примамливото предложение за написване на наръчник за отглеждане на бебета не закъснява. Едно от най-големите американски издателства застава зад първата книга на Трейси, написана в сътрудничество с писателката Мелинда Блау. Големият успех води и до изготвянето на следващо заглавие, което е посветено на грижите за детето след първата година. В „Ръководство за недоспали родители“ е събрана най-важната информация от предишните два наръчника, като са добавени и редица нови техники и съвети, които да помогнат на майките и бащите да се справят с трудностите през първите три години от живота на детето.

 

 

 

 

За нещастие, в края на 2004 г. Трейси губи неравната борба с рака и не успява да види появата на третата си книга на бял свят. Наръчниците й продължават да се издават по цял свят, като си съперничат по продажби с книгите на д-р Спок.

 

 

Спокойно бебе, доволни родители – това е ЛЕСНО!

 

 

Най-често описват концепциите на Трейси Хог за отглеждане и възпитание на децата като умерени и разумни. Плод на дългогодишна практика, съветите й са лесноприложими и ефикасни, а приятното й чувство за хумор вдъхва допълнително увереност на родителите. Същината на подхода на Трейси Хог се заключава в уважението към индивидуалността на детето. Тя счита за свой приоритет да помогне на младите (и често недоспали) майки и бащи да разберат и откликнат на нуждите на детето. Без да изпада в крайности, Утешителката споделя своите тайни как бебето да бъде спокойно, а родителите да имат време за почивка.

 

 

Още в началото на „Ръководство за недоспали родители“ е представен специалният режим ЛЕСНО, който представлява последователност от хранене, бодърстване и сън за новороденото. Авторката обяснява необходимостта да се установи този режим, за да се избегнат повечето трудности, възникващи при отглеждането на дете. В книгата си Хог се е съсредоточила върху често срещаните от тях: режим на хранене и сън и утвърждаване на определени поведенчески модели. Именно от тях произтичат повечето проблеми, превърнали живота на милиони майки и бащи в ад: будене и плач през нощта, отказ от сън през деня, липса на апетит, нежелание да се приема твърда храна, раздразнителност, агресивно поведение. Трейси Хог твърди, че ако следват съветите й, родителите няма да имат подобни затруднения. В книгата тя се опитва да разсее страховете им и да им помогне да се чувстват по-уверени в грижите за своето дете.

 

 

Чети и: Лечебно дишане

 

 

От „Ръководство за недоспали родители“ ще научите:

 

- как да разчетете знаците, които бебето ви изпраща, и да реагирате адекватно на ситуацията

 

- как да въведете най-разумния и удобен режим, така че детето да е спокойно, а вие да имате време за почивка

 

- как да разрешите проблемите със съня през различните възрастови етапи и какви техники да приложите

 

- как да захраните бебето и да му създадете добри хранителни навици

 

- как да приучите детето си към ходене в тоалетната

 

- как да научите детето си да общува с околните и да избегнете гневните изблици и необяснимия плач

 

- как да помогнете на детето си да овладее емоциите си и да стане самостоятелно.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle