Киселото мляко предпазва от Хипертония

 

Консумирайте го поне веднъж на три дни

 

 

Киселото мляко присъства на трапезата ни от древни времена. Много е изписано за полезните му свойства и още много ще се пише. Безспорно е, че е незаменим източник на калций, помага за подтискане на синдромите на диария, води до понижаване стойностите на кръвния холестерол.

 

 

Според най-новото изследване на американски учени, консумиращите кисело мляко са по-малко предразположени към проблеми с високо кръвно налягане.

 

 

Изследването ръководено от Huifen Wang от университета  Tufts в Бостън, стига до заключението, че тези които консумират кисело мляко не по-малко от веднъж на всеки три дни, намаляват с 31% опасността да развият проблем с кръвното налягане.

 

 

Учените са изследвали в продължение на 15 години 2.195 доброволци, които не са имали хипертонични проблеми. Консумацията на кисело мляко е била измервана с въпросници на 3 етапа от проучването.

 

 

44% от участниците са обяснили, че са яли кисело мляко поне веднъж в месеца. През 15-те години, кръвното им налягане се е увеличило и 913 души са развили Хипертония.

 

 

Wang и колегите му, установили, че тези които консумират много от полезния продукт- повече от 2% от дневните си калории, са по-малко застрашени от повишаване на кръвното налягане. Тези които приемали по-малко кисело мляко, но не и под една порция на всеки три дни са с 31% по-малко предразположени да развият Хипертония.

 

 

Чети и: Triumph представи новата колекция "Essence"

 

 

Освен това е бил установен по-добър резултат при хора, които не са приемали антихипертензивни медикаменти. Систоличното кръвно налягане се увеличава по-малко при тези, които консумират кисело мляко, отколкото при тези, които не го ядат.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle