„Aлцина” : Тенденции в косите "Есен - зима"

 

Колекцията  „Инстинкт/Разум” на Пол Геринг

 

 

„Алцина” (Alcina) представя новите тенденции в косите за сезон есен-зима 2012-2013 година с колекцията „Инстинкт/Разум” на Пол Геринг. Инстинкт срещу разума, страст срещу логиката, природата срещу технологията – следващият моден сезон есен-зима 2012-2013 идва, потопен в противоречията, определящи нашето време. От една страна флирт, все по-затънал във виртуалната реалност на цифровата естетика, от която е създаден, а от друга страна – триумф на художественото въображение, без да се пренебрегва чувствената, замечтана женственост.

 

 

 

 

Колекцията „Инстинкт” отразява мистичния път на приемане и отваряне към енергията на Вселената – тайната, която е вътре в нас, в природата и света. Прическите ни приближават все по-близо до сърцето на Африка, до примитивния дух, който живее дълбоко в нас. Косите са необуздани. В прическите присъстват както по-умерения див порив, така и инстинктивните тупирани обеми.

 

 

При дългите коси, коафьорът е заложил на естествени, свободно падащи или сплетени на нестандартна плитка кичури. А за късите са типични гладките, женствени прически тип „фатална жена”, които разкриват една по-твърда и строга дама, но в същото време следват контурите на лицето и подчертават женствената същност. Мъжките прически са два типа – пригладени и свободни, като и в двата вида е подчертан обемът и е засилен блясъкът на косата. Цветовете в колекцията са скандинавско русо и медно, в което има и един тон по-светли кичури.

 

 

 

 

В колекцията „Разум” красотата на разума се превръща в отчаяна, трогателна чувственост. Модата се потапя в суров реализъм, който расте в контраст с романтичното. Опорна точка тук са залязващата природа и чувството на меланхолия.

 

 

Чети и: Triumph представи новата колекция "Essence"

 

 

Фризурите са в ретро стил като и късите, и дългите коси са оформени на букли и с обем. Присъства плътният бретон – прав и накъдрен, който внася аристократизъм. Интересни са комбинациите на права прическа в корените и къдрава в краищата, както и обемните небрежни кокове. Тук прическите са в тъмни тонове на шоколад, патладжан, тъмен махагон, черно и тъмен лешник като в повечето са добавени по-светли кичури.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle