ON! Fest 2012 приключи

 

Закриващото събитие е премиерата на World of Warcraft: Mists of Pandaria

 

 

ON! Fest и Pulsar България ще закриха официално програмата на фестивала с премиерата на дългоочакваното допълнение на най-популярната масова мултиплейър онлайн ролева игра в света World of Warcraft – Mists of Pandaria.

 

 

Дневната програма на ON! Fest включваше седем тематични зони, в които посетителите не само можеха да се запознаят с различните лица на градската култура, изкуство, спорт и начин на живот, но и да се включат в най-различни работилници, уроци и забавления. Високата интерактивност на ON! Anime, ON! Dance, ON! Gaming, ON! Sport, ON! Graffiti и двете професионални събития – MusicPRO и Game Dev Summit Bulgaria позволиха на всеки с откривателски дух и приключенско настроение да създаде свое собствено и уникално ON! Fest изживяване.

 

 

 

 

В неделният ден програмата на ON! Anime достигна своята кулминация с Косплей конкурса, за който се представиха над 40 участника, облечени в саморъчно изработени костюми като любимите си персонажи от манга, аниме и компютърни игри. А как всички те танцуват на най-нашумелия корейски хит в момента – Gangnam, можете да видите тук:

 

 

 

 

Освен пъстрото им ревю, зоната предложи препълнени прожекции на манга и аниме, Кунг-Фу демонстрация, награждаване от конкурса за рисунка на тема Cool Stuff („Готини неща”),  работилници по стиймпънк картички, оригами, киригами и фентъзи типажи – хибриди от животни, хора и неодушевени предмети.

 

 

 

 

На стените на ON! Graffiti също оживяха фантастични персонажи, във впечатляващите творби на българските и чуждите гости от страната на професионалистите, както и с обещаващите рисунки в състезанието за млади графити артисти, организирано от Rush. В синята гама беше общата картина на GOAT, Funne, Esteo, Dilom и 4+, чиято концепция включваше животни, хора и хибриди, в борба за Насъщния. Зелената част на Omsk167, Brus, Slider и Caparso пък представи постапокалиптична футуристична визия под надслов „София 3012”, свързваща изключителното майсторство, почерк и стил на четиримата артиста в уникална обща творба. След уъркшопа по рисуване на фланелки, който се проведе в събота, във втория ден на образователната програма посетителите се включиха в работилница по рисуване на платна, водена от Brus.

 

 

 

 

Спортни страсти и отборен дух имаше в ON! Sport – зоната, където продължиха байк-демонстрациите, дрифт шоутата и се проведе оспорваният финал на стрийтбол турнира. Вече са ясни и печелившите отбори при момичетата (Rems) и момчетата (Екстерминаторите), които отиват на мач на Boston Celtics в Истанбул, с напълно покрити разноски.

 

 

Без състезания, но с много емоции продължи и международната паркур и freerun програма, с участието на начинаещи спортисти, най-добрите български атлети и гостите от World Parkour Family. „При нас няма състезания, нито награди. Искаме малко да показваме и много да споделяме – умения, трикове, движения. Дойдоха много хора, пробваха нови неща и се надявам някои от тях да продължат да се занимават с този спорт. За нас това събитие е още една възможност да тренираме заедно. И ни носи само радост. Нищо повече!” – споделиха организаторите от Freerun Bulgaria.

 

 

Атрактивни денс батъли по брейк денс и хип-хоп танци се разразяваха от обед до вечерта на сцената на ON! Dance. Програмата на залата пък започна със серия уроци по уличните стилове от организаторите Makosa Nostra и гост-учителите от V's Dance, Mantis, uMOVE, DemDivas, Footprintz и Pachoville.

 

 

 

 

Епичните битки продължиха до късно вечерта и на финалите по трите най-популярни игри в България - Counter Strike 1.6, League of Legends и Starcraft II, а победителите в тях ще бъдат обявени скоро! Посетителите на втория ден от програмата на ON! Gaming имаха възможността да се насладят и на вълнуващи представяния на технологични нововъведения, да изпробват най-новите геймърски джаджи и конзоли и да тестват Assassin's Creed III: Liberation за PS Vita, разработвана изцяло от Ubisoft София. Неделният ден качи градусите на настроението и свали температурата със зрелищни демонстрации и течен азот на екстремното Overclock шоу.

 

 

Всяка една от зоните предложи още много предизвикателства, интересни нови умения и знания, демонстрации, разговори и забавления за посетителите си.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle