Екраните изсушават очите

 

Мониторът на компютъра, дисплеите на таблети и телефони затормозяват зрението ни

 

 

Минутите прекарани пред телевизора или пред екрана на компютъра или дори GSM-а, могат да увредят зрението ни. За честата употреба на такъв вид екрани плащаме немалка цена – усещането за сухота в окото. Това са случаите, при които имаме недостатък на сълза.

 

 

Честата употреба на екрани (на телевизор, компютър, таблет, GSM и дори конзола) може да причини изсъхване на окото или да засили последствията от това, дори да предизвика и други очни патологии. Рискът е още по-голям при тези, които приемат противозачатъчни, антидепресанти или медикаменти за щитовидната жлеза.

 

 

За това често се срещат жени, които не могат да носят контактни лещи за повече от 3 часа, когато използват компютър.

 

 

 

 

В Европейския съюз близо 30% от случаите на пациенти потърсили консултация с очен лекар се дължат на оплаквания от сухота в окото. Специалистите съветват да се прави добра хидратация на очите, която подхранва роговицата и защитава от вредни бактерии. Когато липсва достатъчно овлажняване се появява усещането за наличие на чуждо тяло в окото или запрaшеност, фотофобия и даже замъгленост  на зрението.

 

 

Чети и: Fine Living залага на модата и лайфстайла

 

 

За да не се стигне до необходимостта от хирургическа намеса (а това е напълно възможно), е добре да направите нещо много лесно – поставяйте си често изкуствени сълзи. В аптеката има огромно разнообразие от тях, така че няма да ви е трудно да си харесате някои.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle