Пристрастеността към интернет вече е заболяване

 

Австралия и САЩ обявиха проблема за психичеко отклонение

 

 

Седенето в интернет може да се окаже не чак толкова безобидно, колкото си мислим. Все повече психолози, алармират че пристрастеността към глобалната мрежа представлява по-скоро ментално отклонение, отколкото някакъв навик. По тази причина, това състояние ще влезе в официалния списък на психичните разстройства.

 

 

Неконтролируемото използване на интернет от страна на малолетните вече ще присъства в листа на тежките психични заболявания в Австралия за 2013-та. Като страдащи от това заболяване ще се считат не само пристрастените към компютъра, но и към други устройства като мобилни телефони и геймърски конзоли.

 

 

 

 

Психолозите уверяват, че прекомерната употреба на  интернет и електронни игри, може да доведе до същите последици, като всяка друга пристрастеност – чести промени в настроението и пълна липса на концентрация, дори изпадане в състояние на абстиненция, когато са лишени от компютър.

 

 

Вече от доста време, международната общност дискутира по въпроса дали пристрастеността към интернет да не се счита като психично отклонение. Признавайки го за такова, Съюзът на психолозите в Австралия е направил прецедент.

 

 

По този начин, психолозите от островната държава просто изпреварват с няколко месеца световната тенденция. През месец май 2013 г., този проблем ще бъде обявен за психическо - здравословен в САЩ.

 

 

 Чети и: Силната музика уврежда слуха

 

 

В декларация пред вестник Sydney Morning Herald, директорът на Австралийския център за изследване на мозъка и психологически науки  Mike Kyrios уверява, че „за децата, пристрастеността към видео игрите е очевиден проблем. Като цяло, прекомерната употреба на технологиите е един потенциален проблем.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle