Златото лекува!

Снимка: dn ua

 

Благородният метал укрепва организма

 

Златни момичета, златни ръце, златна душа  – така се изразяваме често, когато искаме да похвалим някого или нещо. Златото е като че ли най-известният и почитан от всички скъпоценни метали още от древни времена. Уважението към него не е случайно – освен че не се поддава на корозия и лесно се обработва, то притежава редица ценни лечебни свойства.

 


Смята се, че златото укрепва организма, повишава неговите съпротивителни сили по отношение на болестите, положително влияе на нервната система и сърцето. Препоръчва се да използват украшения от злато онези, които страдат от заболявания на  черния дроб, сърцето, жлъчката, а също така и от проблеми с гръбнака и ставите.

 

Носенето на златни бижута е особено полезно за хората в напреднала възраст, защото скъпоценният метал притежава тонизиращи свойства.

 


Съществува специална рецепта за получаването на „златна вода”.

 

 

За да я приготвите е необходимо да залеете златно украшение без камъни с 2 чаши вода и да варите в емайлиран съд докато водата стане наполовина. Пие се по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно. Тази вода стимулира сърдечната дейност, успокоява пулса, влияе положително на паметта.

 


Някои твърдят, че е достатъчно да подържим  в ръцете си златно бижу, за да се подобри настроението ни. Необходимо е обаче да вярваме, че ще ни помогне и ще ни вдъхне сили и енергия. Подобни твърдения не са доказани научно и трябва да бъдат причислени по-скоро към ефекта плацебо..

 


В съвременната медицина съществуват препарати, съдържащи злато. Те се използват например за лечение на тежки форми на полиартрит. Не бива обаче да се забравя, че някои хора имат непоносимост към скъпоценния метал и той може да предизвика обриви и зачервяване при тях. В тези случаи златото не се използва за лечение.

 

Още Lifestyle