Очакваме първия скок на човек в Стратосферата

 

Феликс Баумгартнер се подготвя за най-дръзката авантюра на десетилетието

 

 

Днес приталили дъх ще чакаме първия в историята на човечеството скок от ръба на Космоса - 36 576 метра.

 

 

Телевизия Bulgaria On Air е единствената българска медия, която ще излъчи първия в историята на човечеството скок от Стратосферата, от ръба на Космоса – височината е 36 576 метра. При подходящи атмосферни и метеорологични условия за подобно изпитание, това е планирано да се случи на 9 октомври.

 

 

 

 

Феликс Баумгартнер – така се казва човекът, който „полетя” от стауята на Исус Христос в Рио де Жанейро, който има осъществени хиляди свободни скока от уникални височини, пилотът, чието име се свързва с това, че през 2003-та, е първият, направил свободен полет над Ламанша с карбоново крило. Австрийският пилот е на крачка да запише името си до това на Гагарин и Армстронг.
Проекът на Ред Бул, Стратос се подготвя от години. Основна цел е да събере ценна информация за безвъздушното пространство, която ще подобри сигурността на полетите и ще скъси разстоянието на човека до Космоса. Уникалният скок на Феликс Баумгартнер ще счупи няколко рекорда – този за свободен височинен скок, за скорост на свободно падане на човек, за скок с най-висока скорост и скок с най-дълга продължителност.

 

 

Телевизия Bulgaria On Air ще излъчи целия процес на скока на Феликс Баумгартнер. За повече от 2 часа ефирно време, зрителите ще станат свидетели на подготовката, качването на пилота с балон на близо 36 километра височина, на уникалния скок, както и на всички коментари и анализи от специалисти, които ще съпътстват събитието.

 

 

 

 

Очаквайте всички детайли и подробни материали в ефира на Bulgaria On Air. От тях ще научите всичко за този единствен по рода си експеримент – за самия Феликс Баумгартнер, за целия процес на подготовка и тренировка, за екипа, за оборудването, физическите предизвикателства, специалният балон, уникалния скафандър ...  Очаквайте още и специални коментари в предаванията на Bulgaria On Air от български специалисти за научния ефект от този първи по рода си скок, за постиженията на технологиите, за пътищата, които открива той при изучаването на Космоса.

 

 

ВВС и Дискавъри ченъл подготвят 90 минутен документален филм, в който ще бъде разказана историята на Ред Бул, Стратос.
Преди това, обаче телевизия Bulgaria On Air ще покаже едиствена в България, целия скок – от началото до самия край - скок първи в историята на човечеството от ръба на Космоса - 36 576 метра.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle