И мъжете носят бижута

 

Украшенията не са привилегия само на жените.

 

 

Бижутата съпътстват човечеството още от неговата зора. Ако сте от мъжете, които мислят, че да се носят украшения е женска работа, можете да си спестите четенето на тази статия.

 


Във времето на модерната метросексуалност ще е ретро да кажем, че съвременният мъж не може да носи украшения. Ако харесвате или искате да носите бижута ще ви дадем няколко съвета който ще ви помогнат да изглеждате добре.

 


1. Украшенията, които носите трябва да ги чувствате, да са в хармония с вас. Ако ви стяга пръстена на палеца, просто го махнете.
 

 

2. Копчетата за ръкавели. Днес без съмнение те са достатъчен признак на добър вкус и делова изтънченост. Не забравяйте, че трябва да са в съчетание и с цялото ви облекло.

 


3. Украшенията за мъже трябва да са скъпи или поне много скъпи. Не на пластмасовите и евтини дрънкулки.

 

 

 

 

4. Не смесвайте металите. Ако сте сложили злато – комбинирайте с още от този метал и никога не добавяйте сребро, да речем.

 

5. Използвайте украшенията с мярка. Ако прекалите ще демонстрирате безвкусица. „Лаконично и с много вкус” може да е твоят девиз в това отношение.

 

6. Ръкавели, вратовръзка и обувки трябва да са в хармония и класа. Няма нищо по- смешно от комбинация между евтин костюм и скъпи ръкавели.

 

7. Никакъв грил на зъбите, твърде рапърско е.

 

8. Не прекалявай с пиърсинга, все пак не си коледна елха. Осен това прекаленият пиърсинг ще пречи да ви възприемат сериозно.

 

9. Не на ланците! Освен ако не сте мутра или ловджийско куче.

 

10. С официалните костюми носете механичен часовник с кожена каишка в тон с костюма и обувките.
Ако имате часовник със скъпоценни камъни – оставете го за официални събития.

 

 

Ако сме ви помогнали с тези съвети, значи сме си свършили добре работата. Само не забравяйте принципа, който вече изложихме за носенето на бижута – „Лаконично и с много вкус”.

 

Автор: Сергей Борисов

 

 

хммм, много странно..

Още Lifestyle