Шаан Уайтфут спечели Triumph Inspiration Award 2012

 

За пети път Тriumph избра най-вдъхновяващото бельо в света

 

 

Със зрелищния старт на Седмица на модата в Шанхай, на 19 октомври се проведе и международният финал на конкурса Triumph Inspiration Award 2012. Над 500 гости бяха посрещнати в световно известния Музей на изкуствата „Миншенг” в Китай. Вдъхновени от тазгодишната тема "Дракони и пеперуди", 31 финалисти от цял свят представиха своите дизайнерски творения на модния подиум и разкриха уникалния дизайн на моделите си пред огромната аудитория от ценители на модата, сред които световно известни знаменитости, международни и китайски медии.

 

 

Вдъхновяващите дизайнерски творения на финалистите бяха оценявани от  жури с изтъкнати представители на модния елит: главеният редактор на италианското издание на „Вог” – Франка Созани, дизайнерите Ума Вонг и Матю Уилямсън, китайската актриса и певица Карен Мок, както и световноизвестният китайски фотограф Уинг Шия – автор на специалната фотосесия за конкурса тази година.

 

 

Победителите в конкурса Triumph Inspiration Award 2012 са:

 

 

1-во място:

 

 

Шаан Уайтфут от Великобритания с модела Ecliptic Renewal

 

 

2-ро място:

 

 

Алла Полозенко от Италия с модела Dragon & Butterfly Infinity

 

 

3-то място:

 

 

Лука Беке от Унгария с модела Reborn Warrior

 

 

Българската финалистка – Елена Златева,  спечели онлайн гласуването и достойно представи страната ни.

 

 

Победителката Шаан Уайтфут сподели, че веднага се е вдъхновила от темата „Дракони и пеперуди”, защото проектите й са нежни, женствени и деликатни и именно в такава насока иска да се специализира. Нейният модел пресъздава първия цикъл на метаморфозата –  яйцата на пеперудите, чиито изображения са вградени в материята.

 

 

Чети и: Как да минимизираме разходите си при пътуване

 

 

Освен паричните награди за спечелилите първо, второ и трето място, всяка година Triumph дава възможност на победителя да развие своя дизайнерски модел в бельо, което се продава в магазините на Triumph по целия свят. Английската студентка по мода получи чек за 15 000 евро и ще последва стъпките на Богларка Бодис от Унгария, носител на наградата за най-вдъхновяващо бельо на Triumph за  миналата година с нейните “Les Fleurs du Mal”. Нейният адаптиран модел в момента е на разположение в избрани магазини на Triumph по цял свят и онлайн на www.triumph.com.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle