На Хелоуин деца ще се учат на здрaвoсловно хранене

 

Да съчетаем полезното с приятното

 

 

На 31 октомври  от 14 ч. комплекс Te Quiero и училище „Светлина“ организират уникално по рода си парти за деца по случай празника на Вси Светии Хелоун, където акцентът ще бъде въвеждането на малчуганите в тайните на здравословното хранене чрез поредица от игри.

 

 

Официални гости на събитието ще бъдат г-жа Ваня Кастрева, началник на Регионален инспекторат по образованието към МОН за София, г-н Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски“ и д-р Антон Генов, директор на Областна дирекция по безопасност на храните за София-град.

 

 

Децата на възраст между 6 и 10 години ще съчетаят полезното с приятното като сами се погрижат за цялата украса за Хелоуин в комплекса, след което  с помощта на стриктните инструкции на професионални готвачи  децата ще се учат да приготвят различни блюда, включени в здравословната средиземноморска диета и ще получат ценни съвети за балансирано и разделното хранене.

 

 

Чети и: Бих слушал родителите си, ако...

 

 

Всички присъстващи ще станат свидетели на демонстрация на азотно приготвяне на сладолед – особено атрактивна технология, при която се прави шоково замразяване на -196 градуса. Температурата на получения сладолед е от -8 до - 11 градуса. Така учениците ще видят приложени на практика законите на физиката.

 

 

Забавлявайки се по време на празненството, децата неусетно ще усвоят познания и в областта на етикецията, маниери и цялостна култура на храненето.

 

 

Хелоун парти с образователна цел се осъществява за втора поредна година.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle