Десислава Монева е номинирана за "Жена на годината 2012"

 

Победителките в отделните категории ще получи златната статуетка н на 9 декември

 

 

Арт директорът на галерия „Юзина” – Десислава Монева – получи престижната номинация за “Жена на годината 2012” в категория „Изкуство” от конкурса на списание GRAZIA. Основните критерии към всички номинирани дами (пет във всяка от 12-те категории) са базирани на адекватността и заслугите им към обществения живот през последната година.

 

 

Със своя дългогодишен опит като арт мениджър и куратор, днес Десислава Монева уверено стъпва в света на изкуството. Зад гърба й са повече от 100 изложби, организирани не само у нас, но и в Европа, и Америка. След галерия „Триадис”, „Юзина” е втората собствена галерия на Десислава Монева, която вече година е неизменна част от културния живот на столицата.

 

 

Арт пространството на „Юзина” бързо се превърна в притегателен център за всички ценители на изкуството в неговите най-различни форми. Със своя нюх за таланта Десислава Монева успя да генерира нова култура и да съживи жаждата на хората за красиво. В момента тя защитава и докторската си степен по “История и теория на изкуството” в СУ „Св. Климент Охридски”, а темата на дисертацията й е свързана с проекта на музей за съвременно изкуство в България.

 

 

Професионалното мнение на Десислава Монева като арт мениджър за развитието на българското изобразително изкуство е, че то носи силни и знакови послания за света и занапред ще се увеличават шансовете ни да излъчим значими артисти към света, които да останат в историята. По повод своята номинация тя споделя: „За мен тази номинация е знак, че не е било напразно всичко, за което се борих последните години. Респектирана съм от останалите дами, номинирани в моята категория и съм поласкана, че съм сред тях. Тази номинация означава много за мен, защото идва в момент, който е преходен в моята професия и ми дава увереност за това, че вървя в правилната посока.”

 

 

Чети и: Моето меню за 30 минути

 

 

Конкурсът “Жена на годината 2012” на списание GRAZIA се провежда за седма поредна година. Във всяка категория са номинирани по 5 участнички, като конкретно за категорията „Изкуство” освен Десислава Монева това са: Даниела Тодорова, Жана Караиванова, Леда Екимова и Маргарита Младенова. Всеки, който желае, може да гласува на следния линк: http://www.graziaonline.bg/woy/5/ до 8 декември 2012 г. Всяка от 12-те победителки в отделните категории ще получи златна статуетка на официалната церемония на 9 декември във Военния клуб.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle