Димитър Захариев: Не бих продал душата си!

 

За нещата от живота, сцената и мечтите

 

 

Димитър Захариев е един от най-очарователните млади актьори от софийските сцени. Решен е да се занимава с театър, въпреки всички трудности за артистите в България, защото осъзнава, че искрено обича театъра и би се радвал да е способен  да накара повече хора да се усмихнат и да мечтаят.

 

 

- Как реши да станеш актьор?

 

Димитър Захариев: Импулсивно. Не мога да кажа, че е била детската ми мечта. Един ден ме удари съчмата (Митко се смее), отидох до НАТФИЗ, стана ми интересно. Много набързо се подготвих за изпитите и ме приеха. Стана на един дъх и като на шега.

 

 

- На кой български актьор най-много се възхищаваш?

 

Димитър Захариев: Тодор Колев за мен е най-големият. Има огромна харизма и според мен е българския Чарли Чаплин. Възхищавам се и на по-младите  - Захари Бахаров и Деян Донков, защото  са винаги различни и са мъжки момчета.

 

 

Как се готвиш за представление?

 

Димитър Захариев: Преди представление обичам да оставам насаме, да се концентрирам и да пробудя сетивата. Актьорството е сетивна професия.  Много важна за мен е и физическата подготовка.

 

 

- Коя или каква роля ти се играе, ако можеш да избираш?

 

Димитър Захариев: Най- много ми се играе Шекспир, като герой - един Яго например. Като цяло предпочитам драматичните роли.

 

 

Димитър Захариев и Мариана Жикич в "Три ужасени миниатюри"

 

 

 

- Сценичната треска?

 

Димитър Захариев: За мен е много приятно усещане. Адредалина е в цялото ми тяло. Аз се занимавам с екстремни спортове и тръпката преди да изляза на сцената ми напомня на тях. ЕСТЕСТВЕНО на сцената забравям всичко отпреди и заживявам с героя.

 

 

- Младите български актьори все по-често мечтаят за работа в чужбина, ти би ли заминал?

 

Димитър Захариев: Да, Бих заминал. На запад актьора,  а и творците като цяло са по-ценени и уважавани и ако си кадърен, работиш здраво и си смел да мечтаеш, нещата се получават по-лесно от тук.

 

 

- Конкурентни ли са нашите артисти на западните?

 

Димитър Захариев: Да, има български артисти, които по нищо не отстъпват на западните си колеги, за сега пречка за някои е само езика. Но иначе нашата школа е на световно ниво.

 

 

Димитър Захариев и Ивет Радулова в "Три ужасени миниатюри"

 

 

- След работата си с теб в "Бягство от Москва"(Номинация за "АСКЕЕР" 2012), режисьорът  Петър Пейков те покани и в "Три ужасени миниатюри" на Театър "Възраждане".  Разкажи ни за работата си в театъра.

 

Димитър Захариев: Във "Възраждане" ми е много интересно, защото се запознах се с готини хора. Колегите там, а и работата ми с Петър Пейков ми помогнаха да придобия опит и да развия актьорските си качества.  А Петьо е голям човек, мир на душата му.  От него научих страшно много. Ще ми липсва.

 

"Три ужасени миниатюри" според мен се получи като представление, хората много го харесаха, а аз се забавлявам.

 

 

- Какво са парите?

 

Димитър Захариев: Необходимост без която за съжаление не можем. А и често не достигат.

 

 

- Какво не би направил за пари?

 

Димитър Захариев: Не бих наранил човек. И колкото и остаряло да прозвучи - не бих си продал душата на дявола.

 

 

- За какво мечтае Димитър Захариев?

 

Димитър Захариев: О! За много неща. Най-вече да имам работа като актьор. Иначе като човек съм страшно любопитен и дано един ден да имам възможност да обиколя света и да преживея много пътешествия. (Митко се разсмива отново) Е, Не бих  отказал и една бърза кола.

 

 

Интервюто взе Емил Добрев.

 

 

Чети и: Парис Хилтън с покана за откриването на най-луксозния клуб в София

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

страхотен е

☺☺

Sladur !

Obichai , za da ostanesh sam.Ostani sam, za da se nauchish da obichash vsichko naravno sys sebe si. Tozi chovek perfektno znae smisylyt na tova. Mnogo uspehi !

Още Lifestyle