НБУ ще открие програма "Близък изток"

 

От вуза подписаха договор за сътрудничество с Университета на Катар

 

 

На официална церемония в Катарския Университет в Доха, доц. д-р Людмил Георгиев, Заместник-ректор по научно - изследователската и международна дейност на Нов Български Университет и д-р Мазин Хасна, вицепрезидент на Катарския Университет, подписаха Меморандум за разбирателство между двете учебни заведения.

 

 

Меморандумът е първият двустранен договор в областта на образованието между двете страни.

 

 

С договореното сътрудничество в областта на арабския език и култура се създават условия за откриване на нова учебна програма в НБУ, което дава възможност на български студенти  да изучават страните от Персийския залив. Тази програма на Нов български университет ще бъде първа по рода си в държава-членка  от ЕС, с изключение на Великобритания. Споразумението предлага широк кръг от възможности за студентите на Университета на Катар и обучаващите се в департамент "Средиземноморски и източни изследвания" на НБУ, фокусирани върху преподаването и изучаването на арабския език и култура, и изучаване на културите и обществата на Близкия Изток.

 

 

Съгласно договорените условия на подписания Меморандум, преподаватели от двата университета ще имат възможност за образователно сътрудничество при откриване на новата програма „Близък изток“, която ще подпомогне академичните и изследователските връзки между двете учебни заведения.

 

 

 

 

На церемонията по подписване присъстваха Мирослав Зафиров, временно управляващ посолството в Доха, д-р Мариана Малинова, главен асистент в НБУ, д-р Ейман Мустафауй, декан на Катарския университет.

 

 

Чети и: Коледната атмосфера на Rockefeller Center

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

 

Още Lifestyle