Внесете пролетта у дома

Снимка: dn ua

 

Лесно е да заредите с настроение своя дим

 

 

Пролет у дома? Особено сега, когато цялата природа се пробужда, имаме нужда от домашен уют, топлина и радостни емоции. Иска ни се всичко около нас да ни напомня за пролетта и да бъде в хармония с нея. За тази цел е необходимо да отворим широко вратите на своя дом за пролетното настроение, свежия въздух и ярките слънчеви лъчи.
 

 

Повече слънце

 

Основният цвят на пролетта е жълтото. Това е цветът на радостта и доброто настроение. То премахва умората и сънливостта и затова трябва да доминира във вашия интериор. Поставете в жилището си допълнителни осветителни тела, но избирайте такива, които дават топла светлина, сходна с тази на утринното и следобедното слънце.

 


Много светлина

 


Махнете плътните тъмни щори, които през зимата трябваше да запазят топлината и уюта в жилището ви. Сега са ви необходими лекота и свежест – използвайте цветни тюлени пердета и леки светли завеси с орнаменти от цветя или пастелни тонове.Какво изложение имат вашите прозорци? Ако гледат на юг – изберете завеси с по-студени нюанси, ако сочат на север – можете смело да използвате по-топли и ярки цветове.

 

 

Снимка: dn ua


Експериментирайте

 


Готови ли сте за по-сериозни промени? Тогава реализирайте своите най-смели идеи – отървете се от старите и ненужни вещи, разместете мебелите, боядисайте стените в различни цветове. Можете да използвате и фототапети.

 


Измийте прозорците

 


Ако очите са огледалото на душата, то прозорците на вашето жилище са вълшебният път към света на мечтите. Ще останете приятно учудени, когато изгледът от прозорците ви стане по-ярък и се преобрази в нови цветове.

 


Приберете дебелите калъфи за мебели и вълнените одеяла

 


Нищо не бива да ви напомня за дългите и мрачни зимни вечери, за преспите навън и температурите под нулата.

 


Сменете спалното бельо

 


Ще усетите, че е много приятно да се събуждате в  чаршафи в зелени тонове или на цветя!

 

 

 


Поставете ярък акцент

 


Освежете интериора с помощта на оригинална лампа, пъстра покривка в хола или вази от цветно стъкло

 


Заобиколете се с цветя

 


Какво е пролетта без свежа зеленина и аромата на цветя? През този сезон просто е задължително (ако разбира се не сте алергични) вашият дом да „разцъфти” и да се изпълни с ухания. Това ще ви помогне да забравите делничните грижи и ще повдигне настроението ви.

 

 

Още Lifestyle