Повече смях за здраво сърце

 

Стресът увеличава опасността от сърдечно-съдови проблеми

 

 

Смехът е здраве, казва народът, като най- вероятно визира цялостният ни здравословен статус. Когато се смеем подобряваме не само душевното си състояние, доставяйки си щастие, но помагаме и на състоянието на сърцето си, информират испански кардиолози. Смехът води до активност на дихателната система, което повлиява на нервната и сърдечно-съдовата системи.

 

 

Д-р Хосе Луис Палма Гамис подчертава, че Смехът е много полезен за функционирането на сърцето. Множество изследвания показват, че пострадали от инфаркт на миокарда се смеят с 40% по-малко от хората без сърдечни проблеми.

 

 

 

 

Пациенти били подложени на комични и стресиращи ситуации, чрез гледането на филми от единия и друг жанр. След като се анализирала физиологическата реакция на организмите им, било установено, че при страшните филми артериите са затруднени да кръвоснабдяват тялото, което увеличава риска от сърдечно-съдови проблеми. Комедиите водели до разширяване на артериите, като така помагат за циркулацията на кръвта.

 

 

Чети и: Kim Kardashian на разходка в Маями

 

 

Когато водим позитивен начин на живот, според д-р Гамис, не просто допринасяме за това да се чувстваме добре, а най-вече предпазваме сърцето си. Смехът намалява нивата на хормоните, които се свързват със стреса, увеличава се нивото на азотен окис и количеството на добрия холестерол, повишава се активността на лимфоцитите, а така се засилва имунната ни система, която има силата да атакува туморните клетки.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle