Къде ще празнуват поп фолк звездите?

 

Радио "Веселина" разбра плановете на някои

 

 

Едни от най-обичаните фолк и поп фолк звезди разкриват в предаването „ВИП зона“ с водещ Светлана Кабаиванова къде и как ще празнуват в последните дни на 2012 г. 

 

 

За Борис Дали всяко участие е празник. Много често по участия е заедно със съпругата си Лили. Тази година те ще спазят традицията и за Бъди вечер ще са вкъщи заедно със семейството си. Жените вкъщи ще приготвят трапезата, а аз съм по „веселата част“, казва изпълнителят на „Жена без грях“. На Коледа, ако не е на участие, кани у дома си приятели. Хапват, пийват, пеят песни и си разказват весели истории.

 

 

Георги Стоев, ръководител на оркестър „Канарите“, разказва: „От 20 години спазваме една и съща традиция. Съпругата ми е от София и нейните родители идват вкъщи, в село Катуница, където има място за много хора. На Бъдни вечери и Коледа не пускам жените в кухнята, казва Георги Стоев. Аз съм майсторът. Правя специални сърми в гювече. Те са много големи. Завивам ги със зеле и вътре слагам подбрано месо. Наричам ги канарски сърми. В друго гювече слагаме 5-6 вида месо и пием от виното, което сам си приготвил“.

 

 

„Бъдни вечер е най-големият празник за мен. Семейството ни се събира от цяла България. Много е весело, защото пеем и най-много се радваме на стринка, която свири на акордеон“. Така сладкодумно Гергана разказва за празниците. Тя обича да готви, но напоследък избягва, защото пази  линия. Миналата година е била на участие, но тази година твърдо няма да работи. На Нова година обаче ще пее в Македония. "Тази година съм особено щастлива, защото станах леля за втори път - на едно прекрасно детенце", хвали се певицата.

 

 

 

 

„Коледа е голям християнски празник, почитането на който е важно за запазването на нашите традиции, казва Годжи. До голяма степен това е празник, който ни е запазил като българи през вековете“. На всяка Коледа музикантът от „Шоуто на Слави“ е със семейството си – майка му и баща му, но тази година ще бъде на работа. „За добро или за лошо, ще бъда с приятелите си, казва Георги Милков и съветва хората: Почитайте и уважавайте тези, с които сте са на празниците, защото това са най-важните хора за вас“.

 

 

Есил Дюран е от турски произход, а съпругът й християнин, но в техния дом са наложили традицията задружно да отбелязват  всички празници. И за Коледа, и за Байрам, като добра домакиня, която обича да се застоява в кухнята, Есил спазва всички традиции. Певицата твърди, че със съпруга си възпитават малкия си син в духа на семейното щастие, любов и уважение. Тази година за Бъдни вечер изпълнителката сама ще приготви постни ястия. На този празник тя не обича да работи, защото по думите й „Коледа е време за семейството“.

 

 

„Ние, изпълнителите, винаги имаме работа на празници като Коледа и Нова година. Тази година, за съжаление, семейството ми е далеч, в Русе, и заради усложнената пътна обстановка оставам тук и ще празнуам с приятели“, споделя Ивена. "За щастие, на Нова година съм във Велинград с много приятели и близки, които ще дойдат там да празнуваме заедно, казва изпълнителката на „Женски номера“.

 

 

 

 

Певицата Теодора: „Няма нищо по-хубаво от това на Коледа да бъдеш с близките си хора. На този Коледа не искам да работя. Предпочитам да празнувам. Лично аз си правя баницата с късметите“. Преди време, когато живеела в Бургас, късметите са били от пъпки с дрян. „Миналата година ми се паднаха късмети, които не се сбъднаха, но вярвам в чудесата на Коледа“, допълва изпълнителката на „Моят номер“.

 

 

Чети и: Бони отрича да има отношения с Мечи

 

 

Цветелина, която наскоро издаде двойна MP3 и DVD колекция, за Бъдни вечер и Коледа  ще бъде заедно със семейството, в дома свекъра и свекървата си в приказно красивото село Широка лъка. Там, всяка година по това време, се събира цялото семейство. Цвети определя себе си като „личност със засилено общуване с божественото и духовното“, затова спазва стриктно традицията за Бъдни вечер. Тя и свекърва й подготвят цялата трапеза с постни ястия. Най-обича да прави сърми. Изпълнителката на „Син си имам“ съветва всички домакини празничната трапеза да я подготвят сами, а не да разчитат на готовите храни от магазина. „Да спазим заветите на нашите баби и да съхраним традицията, да има щипка любов във всяко ястие“, препоръчва Цветелина.

 

 

 

 

Певицата Цветелина Янева твърди, че Коледа е нейният най-любим празник: „Никога не работя. Винаги съм със семейството ми в Пловдив. Ние сме голямо музикантска фамилия и традициите са много важни. Пристига сестра ми от Испания, а майка ми е главният готвач. Под нейното вещо ръководство в последно време и аз помагам в кухнята... Обичам зимата заради и Коледа и Нова година", допълва Цветелина Янева. Признава, че празникът продължават по три дни, подготвя подаръци за всички и още от ноември започна с украсата на дома.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle