Бързата закуска и сладкишите водят до депресия

 

Диетата определя настроението

 

Наслушали сте се на съвети колко вредни са сладкишите и най-вече бързата закуска. Ако всичко, което сте изчели по темата не ви е достатъчно, за да се откажете от тях-прочете тази статия.

 


Според изследване на университетите в Лас Палмас на Гран Канария и Навара,  бързата храна и купешките сладкиши удвояват опасността от депресия. Според изследването, консумиращите такава храна са застрашени с над 51% опасност да попаднат в такова състояние.

 


В процеса на наблюдение са участвали над 9 000 души, като никой от тях не е бил диагностициран с депресия и не е прибягвал до антидепресанти. По време на изследването, продължило 6 години, 493 човека са били диагностицирани с депресия. Причината за това, според учените е приеманата нездравословна храна, сандвичи,  закуски и сладки от супермаркета. Изследването сочи и за неоспорима връзка между количеството на приетата такава храна и тежестта на състоянието на засегнатите от депресия.

 

Бързата храна води до депресия

 


Освен това, приемащите такива храни, са предразположени към това да живеят сами, както и да подържат един вреден модел на хранене с по- малък прием на полезните храни- плодове, зеленчуци, риба, зехтин и др. По- голямата част от тях страдат у от пороци, като цигарите и алкохола.  Оплакват се и от изтощение и липса на тонус.

 


„Колкото повече „бърза храна” се приема, толкова повече се увеличава рискът от депресия”,  обяснява първата авторка на това изследване Алмудена Санчез- Виейгас. Ученият съветва да се контролира консумирането на такива храни, като се избягва техният прием, за да се радваме на умствено и физическо здраве. Тя напомня, че наднорменото тегло и сърдечно- съдовите заболявания също могат да бъдат последица от този тип храни.

 

  • Sparx
  • 2012-04-05 20:23:34

test

Още Lifestyle