LG представя на пазара дългоочаквания OLED TV

 

Компанията навлиза в новата година като пионер в продажбата на OLED телевизори

 

 

LG Electronics (LG) обяви днес, че започва приемането на предварителни поръчки за дългоочаквания 55-инчов WRGB OLED TV (Модел 55EM9700) телевизор в Южна Корея този месец. Доставките ще започнат през февруари.

 

 

Другите пазари, от които революционният LG OLED (Organic Light Emitting Diode) TV може да бъде закупен, ще бъдат оповестени през следващите няколко седмици заедно с цените на устройствата. Информацията идва броени дни преди CES 2013, където първоначалната версия на устройството миналата година беше удостоена с наградата “Best of Show.”

 

 

Повече от 1400 търговски партньори на LG в Южна Корея започнаха да приемат поръчки от потребителите, възлизащи на стойност 10 000 щатски долара, от 3 януари 2013г. Доставката им ще стартира в началото на февруари. Като пионер в разработването на ново поколение телевизионни технологии LG са готови за ли-дерски позиции в OLED сегмента, който се очаква да достигне 7,2 милиона уст-ройства до 2016 г., според агенцията за маркетингови проучвания DisplaySearch.

 

 

„Щастливи сме да съобщим тази новина в началото на годината, защото вярваме, че OLED моделът ще отведе потребителите в изцяло нова ера на домашно забавление,“ каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. „Никога досега от появата на първия телевизор преди 60 години не е имало такова силно реформаторско движение. Когато първият телевозор с висока резолюция беше представен преди 15 години, реакцията на обществото беше „Уау!“, а сега щом потребителите видят нашия тънък OLED TV модел за първи път, те остават без думи. Това е ясен индикатор, че OLED телевизорът е много повече от естествена еволюция на настоящите телевизионни технологии.“

 

 

С дебелина едва 4 милиметра и тегло не повече от 10 кг телевизорите на LG OLED TV възпроизвеждат впечаляващи ярки и реалистични цветове благодарение на усъвършенстваната WRGB технология. Уникалната четирицветна система на LG Four-Color Pixel се характеризира с бял подпиксел, който се свързва с традиционните червени, сини и зелени нюанси, за да създаде идеалната цветова комбинация. Изключителната функция на LG Color Refiner допълнително засилва тоналността и пресъздава по-живи и естествени образи, спрямо тази на предходните модели. 55-инчовият OLED TV също предлага добро съотношение на контраста и поддържа оптималното му ниво, без отношение към яркостта и зрителния ъгъл.

 

 

Чети и: DS2012 слушалки от Dolce & Gabbana

 

 

Още преди появата си на пазара LG OLED TV вълнуваше потребителите по цялия свят. В допълнение към титлата си Best of Show на CES 2012, влиятелното общество на индустриалните дизайнери в САЩ удостои телевизора с мечтаната награда за идейност IDEA Award. Паралелно с това LG получи европейската награда за постижение в дисплейните технологии - European Display Achievement 2012-2013 Award от Европейската Асоциация за Картина и Звук. Върхова точка в наградите на LG OLED телевизора е корейската награда за дизайн Good Design President Award през октомври.

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle