Искате ли да танцувате полонеза?

 

Запишете се на уроци в Полския инситут

 

 

Полонеза е представителен полски народен танц (някога е бил придворен). Корените на полонезата идват от народния танц, познат в първоначалната си форма като chmielowy от втората половина на XVI и началото на XVII в., постепенно възприет в салоните на едрите земевладелци магнатите. При полските крале танцът става част от придворния церемониал, като се превръща в парад на шляхтата пред монарха. Полонезата се изпълнява в началото на балове, а днес открива различни прояви, за да подчертае тържествения им характер.

 

 

Тайните на полонезата ще ви разкрият професионалните танцьори Димитър Иванов (бивш член на Ансамбъла за песни и танци Мазовше) и Елица Костадинова.

 

 

На канала на Полския институт в You Tube можете да видите няколко прекрасни танца полонеза, изпълнени от Ансамбъл Мазовше, както и произведения на големия полски композитор Фредерик Шопен:

 

 

 

 

Чети и: Ricky Martin в Бродуей

 

 

Полонезата е изящен и изключително лесен за усвояване танц, затова – смело изпращайте вашите заявки за участие! Те се приемат в информационния пункт на Полския институт, тел. 02/ 981-09-07, 02/ 987-21-59 и на имейл: sofia.info@instytutpolski.org

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle