LG ще представи новата гама IPS монитори на CES 2013

 

Моделите UltraWide и ColorPrimeи Touch 10

 

 

LG Electronics (LG) ще представи новата гама IPS монитори на CES 2013 в Лас Вегас. В моделите са заложени иновативни концепции както за нуждите на специалистите, така и за масовите потребители. Портфолиото включва моделите UltraWide, ColorPrime и Touch 10, подходящи за забавление, професионални приложения и тъч-базирано управление. Трите модела използват IPS технология за изключително качество на картината.

 

 

Мониторите на LG съчетават функционалност и отлична картина благодарение на IPS технологиите. Трите модела надхвърлят очакванията на потребителите,“ каза Ил Жун Куон, старши вицепрезидент и ръководител на ИТ Бизнес отдела на LG Home Entertainment Company. „Моделите UltraWide, ColorPrime и Touch 10 са подходящи за изпълнение на всякакви задачи – от гледане на филми, през графичен дизайн до образователни дейности за деца и др.“

 

 

UltraWide: Мултитаскинг и мултимедийна функционалност

 

 

Моделът EA93 UltraWide е първият монитор в света със съотношение на екрана 21:9. С размер от 29 инча той предлага широк дисплей и забележителни мултитаскинг и мултимедия възможности. Подходящ е за гледане на филми и друго съдържание на широк екран, тъй като пропорциите му наподобяват тези на кино екран. Моделът има тънка рамка със CINEMA SCREEN дизайн.  UltraWide мониторът е създаден с цел да бъде продуктивен и е идеален за пълен анализ на документи, тъй като ширината му позволява визуализирането на повече колони от екселски файл едновременно.

 

 

Когато е необходимо изпълнението на няколко действия едновременно, характеристиката за разделяне на екрана 4-Screen Split разделя дисплея на четири сегмента. Вместо да се променя размера и позицията на всеки отворен прозорец, няколко лесни кликвания с мишката позволяват на потребителя бързо да пренареди програмите в серия от полезни конфигурации. Функцията Dual-Link Up може да свърже монитора с две външи устройства (ноутбуци, смартфони, лаптопи, фотоапарати или външни твърди дискове) едновременно. Това го прави перфектен избор за банкери, разработчици, журналисти и други професионалисти.

 

 

Специално за графичните дизайнери мониторът пресъздава на 100% цветовото пространство, като го съчетава  с удобно цветово калибриране. Гаранция за точно пресъздаване на оригиналните цветове е използването на IPS технологията.

 

 

Touch 10: Оптимизиран за Windows 8 и функцията Ten-finger Touch Control

 

 

Възможността за използване на всички пръсти върху екрана на ET83 Touch 10 осигурява оптимално Windows 8 потребителско изживяване. Конвенционалните тъч екрани предлагат възможност за издърпване на обекти на екрана само с два пръста, скролване и захващане, докато 23-инчовият монитор Touch 10 позволява потребителите да използват всичките си десет пръста едновременно. Това означава по-бързо и по-естествено печатане при използването на операционната система Windows 8 от клавиатурата на екрана. Мониторът предоставя на потребителите на смартфони цялото удобство, с което са свикнали.

 

 

 

 

Touch 10 открива нови възможности за боравене със съдържание. Той работи отлично с музикални приложения за виртуални пиано, синтезатор и струнни инструменти. Уникалният монитор на LG е идеален за образователни приложения. Неговата усъвършенствана тъч функционалност създава забавен и лесен начин за малките деца да контролират най-новия учебен софтуер. Разнородният IPS дисплей също предоставя широк зрителен ъгъл, който е перфектен за всяка учебна среда и други подобни ситуации.

 

 

В допълнение на това свързването на монитора е лесно и бързо. След като бъде свързан, той може директно да се управлява, без допълнително инсталиране на софтуера. На разположение на потребителите вече има редица приложения със сензорно управление от Windows пакета.

 

 

ColorPrime: Академия за управление на цветове

 

 

EA83 ColorPrime е цялостно решение за филмови продуценти, фотографи, дизайнери и друг тип графични експерти, които се нуждаят от високо ниво на експресивност на цветовете и образите. Мониторът притежава Wide Quad High Definition (WQHD) резолюция (2560x1440 pixels) и точно пресъздава широка цветова палитра, като показва 100% от sRGB гамата и 90% от Adobe RGB цветовото пространство. Казано по-просто, моделът EA83 ColorPrime е графична академия.

 

 

Невероятното цветово портфолио на монитора е промишлено калибрирано и във всеки монитор има вграден уред за измерване. За да осигури най-точните реални цветове, LG ColorPrime също предлага хардуерен калибратор, заедно със софтуера за калибриране - True Color Pro. Мониторът може също така да бъде завъртян на 90 градуса, с което дава на графичните професионалисти алтернатива за преглед и организация на тяхната работа.

 

 

IPS технология: Ярки цветове и отлична яснота

 

 

И трите модела използват новата технология на LG In-Plane Switching (IPS) за панелите си, която гарантира най-доброто качество на картината. Иновативните монитори на LG са утроили продажбите си на годишна база и обект на положителни ревюта от водещи ИТ списания по света. Новото поколение дисплей технология IPS има значителни предимства пред Twisted Nematic (TN)  екраните, като предоставя ярък цвят и ясни образи и намалява напрежението върху очите от промяната в цвета на монитора.

 

 

Чети и: H&M - Тенденции мъжка мода

 

 

LG показа изключително качество на картината със своите IPS панели във видеото So Real, It’s Scary, което излезе през октомври 2012г. В краткия клип мониторите на LG убеждават неподозиращи индивиди в асансьорите, че подът под краката им се срутва. Каскадата е била видяна от повече от 15 милиона потребители на YouTube.

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle