Чистим България на 20 април

 

Страната ни е сред първенците в инициативата „Let’s Do It World!” през 2012-та

 

 

Най-мащабната доброволческа акция в България – „Да изчистим България” ще продължи и през 2013-та година. Подготовката за кампанията, която тази година ще се проведе на 20 април, започва от днес. Поетапно всички 28 области в Българя, начело с Кюстендил и Перник, ще  проведат работни срещи с всички общини и ще обсъдят план за своето участие в кампанията през тази година. Югозападният регион, част от който са тези области, показа изключително добри резултати в кампанията на 12 май миналата година. Близо 70 000 души се включиха в чистенето в региона и това го нарежда на първо място в страната.

 

 

Безпрецедентен брой организирани доброволци в цялата страна – над 323 000 – се включиха в националното почистване на България на 12 май. В тази статистика не влиза броят на гражданите, които излязоха да почистят междублоковите си пространства, както и доброволците, чистили локации извън населените места. Така българските доброволци в кампанията "Да изчистим България за един ден!” изпревариха по активност всички останали държави на Балканския полуостров и са сред първите в света. В акцията се включиха и 2410 компании, 1400 училища, над 500 неправителствени организации, 30 университета и др.

 

 

За един ден бяха почистени над 2500 точки от общо 3000-те, маркирани на картата с мръсни зони на сайта www.daizchistim.bg, сред които над 530 незаконни сметища. 500 тона боклук са изчистени от горите в цялата страна. Безплатното извозване на събрания боклук в депата в страната продължава и днес.

 

 

Чети и: Пролетните тенденции на H&M

 

 

След успехът на „Да изчистим България” през изминалата година, кампанията продължава и през 2013-та, когато акцията по почистването ще бъде отново проведена с помощта на партньорската мрежа в лицето не само на държавната администрация, но и на многобройните фирми от цялата страна, които ще се включат логистично и в самия ден на 20 април.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle