5 професии добри не само за мъже

 

Останали ли са в днешни дни професии запазени само за мъжете?

 

Няма или почти няма работа, която да можем да определим само за "мъжка". Много от тези, които сме свикнали да възприемаме за такива, обаче могат да се вършат толкова, че и по- добре и от жените.

 

1. Шофьор на такси

 

Мнозина имат негативно отношение към този занаят. Стереотипът е, че таксиметровият шофьор е необразован, озлобен и нечистоплътен. Но има много от тях, които обожават работата си- намират се в движение, срещат се с най – различни, завързват интересни контакти.


Все повече се увеличава броят на жените шофьори на жълти коли. 

 

Попадали сме на и такива, които псуват по- страшно от каруцар, но има и такива, които по имат едно и повече висши образования и отлично възпитание. Днес определено можем да отбележим – да си таксиметров шофор е работа и за жени.

 

2. Състезател по покер

 

Някой може да каже, че покерът не е работа, само игра. Няма да се съгласим. С професионален покер, определено можеш да си докараш годишен доход, много над средния. Защо ли на рекламите за такъв род игри няма жени? Защото рекламистите в този случай  робуват на клишета.


Една жена може да играе покер не по- зле от един мъж. Да не говорим, че има и дар от природата, който много ѝ помага – интуицията.

Да, жената може да бъде добър покер играч. Хайде, да се обзаложим, че поне някой от вас е падал на тази игра от дама!

 

3. Жените пилоти

 

Беше много отдавна когато другарката Терешкова полетя в Космоса и влезе в историята като първата жена космонавт. Не за това ни е думата, а за жените пилотиращи самолет. Има много военни пилоти от женски пол. Бавно, но сигурно се увеличава числото на жените в гражданската авиация.

Защо едно момиче да влиза само в ролята на стюардеса, като може да бъде капитан?

 

4. IT

 

Да си признаем, IT секторът е доминиран от мъжете. Нежният пол е все още малцинство, но сме убедени, че това няма да е задълго. Университетите вече бълват достатъчно жени в сектора и се надяваме те да внесат свеж и цветен полъх в сектора. Дано във всяка фирма да има поне една сладка системна администраторка.

 

5. Барман

 

Свикнали сме барманите да са готини млади момчета, които въртят бутилки и правят коктейли. Но като имаме предвид, че в баровете ходят повече мъже, а ти си секси барманка, няма  ли да си получиш бакшиш?

 


Дали упражнявате мъжка или женска професия, това няма голямо значение. Важното е да си вършите работата с удоволствие.

 

както мъжете така и жените го могат

напротив мъжете за какво са!!

ne jenite ne sa rodeni da pilotirat a samo liubov da davat

za kfo ne moje jena pilot i nie jenite smee mn..dobri

ne iskam da me vozi jena pilot

Още Lifestyle