Червеното вино е полезно за слуха

 

Благотворното влияние на напитката се дължи на ресвератрола

 

 

Ако сте изложени на висока доза шум, особено по време на работа, ще ви дадем много полезен съвет- пийвайте по малко червено вино. За полезните свойства на гроздовия еликсир се пише и спори много често. Изследване на специалисти от болницата Henry Ford в Детройт (САЩ), показва, че в малки количества виното помага на човек да не загуби слуха си.

 

 

Същият ефект има и виненото грозде. Учените откриват и причината за това – нарича  се на ресвератрол.  Лозата, както и някои други растения произвеждат това вещество, за да се борят с вредителите. За резултатите от изследванията четем в The Daily Mail. Медиците са открили, че споменатият вече ресвератрол, влияе много добре на човешкия организъм и го предпазва от загубата на слух. Това вещество има и антибактериално, противовирусно, антидиабетично  и не на последно място невропротективно действие.

 

 

 

 

Ръководителят на изследването д-р Michael Seidman, обяснява, че rесвератролът е много силно химическо вещество. То ни предпазва от пораженията на възпалителните процеси, като освен това забавя стареенето на тъканите. По този начин химикалът предпазва от загуба на слуха. Съветът, който дава медикът е да се пие чашка червено вино, преди да отидем на шумно парти или да се  да се изложим на сериозна звукова атака.

 

 

Чети и: Чаша вино има калориите на шоколадови бисквити

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle