Две-три чашки кафе удължават живота

 

Ароматната напитка ни дава 10% повече времена този свят

 

 

Свойствата на кафето - полезни ли вредни често са обект на изследване. Най-новите научни разработки показват, че 2-3 чашки от напитката могат да ни донесат някоя допълнителна годинка живот. Възможно е да се окаже, че и по-голямо количество кафе също има благотворно влияние, но учените подчертават, че все още нямат категорични данни за това.

 

 

Изследването е проведено от Националния институт на рака в САЩ, под ръководството на д-р Нил Фридман. За около половин година, участие взели половин милион американци на възраст от 50 до 71 години. Научната работа по проучването продължила 12 години. Изводът до който стигнал екипът показва, че рискът от ранна смърт намалява пропорционално с количеството изпито кафе. С езика на цифрите две до три чашки кафе на ден, намаляват опасността от преждевременна смърт с около 10-15 процента.

 

 

 

 

За вредата от напитката няма много данни в същото изследване. Според  д-р Фридман, сложността идва от факта, че една голяма част от любителите на кафето са страстни пушачи, а никотинът е голям рисков фактор. Сякаш за да реабилитира поне малко пушачите, медикът уточнява, че не само цигарите отнемат от живота  на кафеджиите. Ученият смята, че любителите на кафето по принцип водят нездравословен начин на живот с по-малко движение, повече алкохол и доста червено месо.

 

 

Чети и: Кафето стимулира мъжкото либидо

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle