"Повече българчета за България"

 

Близо 30 са дарените до момента процедури в кампанията

 

 

На донорството е посветена тази година благотворителната кампания „Повече българчета за България“. Инициативата е по идея на шоуто "Тройка на разсъмване" по радио „Витоша“ в партньорство с фондация "Искам бебе". Традиционно се организира и дарителската инициатива „Човечността има лице”.

 

 

Основни акценти в благотворителния проект са:

 

 

- донорство на генетичен материал;

 

- участие на водещите клиники в страната с дарение на ин витро процедури;

 

- събиране на средства за Клиниката по нефрология и диализа към Университетската детска болница и изграждане на първият и единствен у нас  кабинет за функционална диагностика.

 

 

На 25 март дарените от клиниките ин витро процедури, както всяка година, ще бъдат раздадени чрез жребий в ефира на радио „Витоша“, в присъствието на нотариус, представител на фондация "Искам бебе", партньори и представители на клиниките.

 

 

До този момент кампанията има изключителен успех по каузата за донорството. За последите 18 месеца близо 170 жени и мъже са дарили генетичен материал. Част от тях ще бъдат представени с лицата и професиите си в ефира на сутрешния блок „Тройка на разсъмване“.

 

 

 

 

За четвърта поредна година водещи репродуктивни центрове се включват с дарения на ин витро процедура и с включени медикаменти. Желаещите могат да се записват на имейл troika@bssmedia.bg, Всяка една двойка има право да участва за процедура в една от клиниките в кампанията. По време на кампанията се прави телефонно интервю с дарителите, за да обяснят защо се включват с този благороден жест.

 

 

Миналата година, отново в резултат на кампанията, беше открита първата в България биопсична нефрологична лаборатория за деца. Беше реализирано и първото изследване на деца за скрити бъбречни заболявания, благодарение, на което намаляват рисковете от сериозни заболявания на по-късен етап. Прегледани са близо 5000 деца в цяла България, като на 1300 от тях е оказана своевременна и наложителна помощ. Скринингът продължава в детските градини и училища.

 

 

Чети и: Жените са щастливи само шест години

 

 

Активната подкрепа на донорството на генетичен материал, както и личното участие на водещата Милена Златкова като донор на яйцеклетки показа, че апелът да дариш щастие и надежда намира все повече последователи. Благодарение на дарените процедури от водещи репродуктивни центрове, вече има родени бебета.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

здравей милена.съвсе случайно ми попадна вашата статия и се лрестраших да ти пиша.роставиха ми диагноза изчерпан яйчников резерв и единствения шанс да имам дете е донор на яйцеклетка или осиновяване.но незнам каде да отида.моляте да ми помогнеш като ми дадеш някава информация.това е моята поща mery_saki@abv.bg.

Още Lifestyle