Пастата за зъби може да увреди нервната система

 

Субстанцията нарушава баланса на метали в кръвта

 

 

Още от малки ни учат, че трябва да си мием зъбите редово. Стоматолозите смятат, че за нормалната устна хигиена е достатъчно поне два пъти дневно да ползваме пастата и четката. Има хора, които го правят много по-често, например след всяко хранене. Ако нерядкото миене на зъбите помага за техния блясък, в същото време така можем да увредим нервната си система.

 

 

Учени от здравния център към Университета Тексас, провеждат изследване за влиянието на зъбната паста върху човешкото тяло. Те установят, че честото миене на зъбите, може да доведе до отлагането на  метали в човешкия организъм, а това да причини увреждания на нервната система. Причината за това се крие в нарушения баланс на мед и цинк в кръвта. Той може да предизвика развитието на различни неврологични заболявания. Количеството на тези метали лесно може да бъде променено с честата употреба на паста за зъби.

 

 

 

 

Учените провеждат редица експерименти с пациенти. Използването на повече от две тубички паста за зъби седмично, предизвикало увеличаването на цинка в кръвта, а с това и понижаване съдържанието на мед. Нарушеният баланс на тези метали, учените свързали с проблеми в мозъчната дейност. За да не се стигне до там, учените смятат, че е нормално човек да ползва една туба паста за заби на два месеца. По-голямо количество от това, те считат опасно за здравето ни.

 

 

Чети и: Без зъби заради газирани напитки

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle