Жените в Европа живеят по-дълго от мъжете

 

Множество заболявания тормозят нежния пол

 

 

Жените в Европа живеят средно със шест години повече от мъжете, въпреки че са измъчвани от различни заболявания. Това показва изследване публикувано в сайта erudition.com.ua. Дамите са много по-податливи на хронични заболявания и функционални разстройства, като депресията, например, която протича много по-тежко, отколкото при мъжете.

 

 

Периодите  на изменения и концентрация на полови хормони са изразени по-ясно отколкото при господата и още с половото съзряване започват сериозни чревни възпаления, фибромиалгия и мигрена. Освен това при дамите в много по-голям рискът да получат автоимунно заболяване като астма, множествена склероза или някоя от патологиите на щитовидната жлеза.  По време на бременността да увеличава рискът от диабет и заболяване на сърдечно-съдовата система.

 

 

 Чети и: Силната музика уврежда слуха

 

 

И още от публикуваното  изследване. След менопаузата се увеличава кръвното налягане, възникват затруднения в метаболизма на мазнините, а в редица случаи прогресира остеопорозата и сърдечните заболявания. Жените страдат на старини по-често от мъжете от неподвижност и Алцхаймер.

 

 

Учените обясняват тези резултати преди всичко  с влиянието на женските полови хормони, половата рояла н жената и социалното поведение.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle