Три сигурни съвета за загуба на тегло

 

Робин Флипси помага в борбата с килограмите

 

 

Много от нас са пробвали какво ли не, за да свалят някой излишен килограм. Някои успяват, други и до днес търсят решение на проблема. Предлагаме ви съветите на диетолога Робин Флипси. От дълги години тя работи в областта на рационалното хранене. Днес Флипси разкрива трите основни съвета, с които си гарантирате успех в битката с излишното тегло.

 

 

Първо: Яжте протеини три пъти на ден

 

 

Включените в диетата протеини въздействат по няколко начина на организма да поддържа здравословно тегло. От една страна, те са нужни на тялото за изграждането и поддържането на мускулите – колкото по-развита е мускулатурата, толкова е по-добър метаболизмът.  От друга страна протеините, комбинирани с физически натоварвания, подпомагат загубата на мастни натрупвания. Приемането на около 20 гр. висококачествени протеини, три пъти дневно, не е толкова трудно. Добавете в менюто си парченце пилешко месо без кожа, нетлъсто говеждо или риба. Направете си сандвич с яйце и слайс сирене, изпийте кафето си с обезмаслено мляко или добавете към зелената салата риба тон.

 

 

Второ: Хранете се по-често и по малко

 

 

Когато стане дума за ограничаване в храненето, най-добрият съвет е да разделите порцията си на две. Вместо да приемате храна три пъти на ден, увеличете броя на шест, като редуцирате количеството.  Ако например сте си приготвили за обяд голяма зелена салата с риба тон и кисело мляко с плодове, изяжте салатата във времето си за хранене, а млечния десерт оставете за час-два по-късно. Направете същото за вечеря – приемете я на части, в интервал от 60-120 минути.  Най-доброто на този съвет е, че практически вие винаги хапванете част от основно хранене, вместо да приемате излишни калории от междинни похапвания, които не са съобразени с диетата ви.

 

 

Трето: Яжте всичко с мярка

 

 

Калориите имат еднаква стойност, без значение от каква храна произхождат.  Количеството енергия, която трябва да приемате е в зависимост от теглото, което целите и нивото ви на активност.  Когато искате да свалите килограми, не се поддавайте на заблудата, че калориите на някои храни са по-добри от други. Макар и по-здравословни, заради по-богато им съдържание на витамини и минерали, 1800 ккал. от плодове и зеленчуци са си 1800 ккал.

 

 

Усвоявайки този начин на хранене, не само ще загубите килограми, но и лесно ще задържите постигнатото тегло.

 

 

Чети и: Силата на сутрешната гимнастика

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle