Старите снимки оправят настроението

 

Съобщения от преди време имат същия ефект

 

 

Разглеждането на стари снимки или съобщения в социалните мрежи могат да ни направят щастливи. Такива резултати установяват британски учени от Университета Портсмут. Проведеният експеримент показал, че почти 90% от ползващите Facebook. гледат стари снимки или съобщения, като 75 на 100 от тях го правят, за да подобрят настроението си. Останалите са заемали с това занимание просто от скука.

 

 

 

 

Снимките от лятната ваканция или пък на детето на близък приятел, могат да ни помогнат да се чувстваме по-добре или да си оправим настроението. Тези образи ни помагат да си върнем към "добрите времена" и така да разбием дневната сивота. В случай, че имате терзания защо се ровивите във Facebook, вместо да работите, можете да се успокоите, че най-вероятно сте имали нужда от малко спомени, които да ви подобрят настроението.

 

 

Същото въздействие оказват и старите съобщения. Може би по тази причина, много често не изтриваме писмо, което ни носи приятно усещане. Правим го, за да можем някой ден, когато имаме нужда, да се върнем към него, а то да ни възстанови емоцията, която ни е донесло.

 

 

Чети и: Три сигурни съвета за загуба на тегло

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle