Негативните мисли вредят на здравето

 

Ако съзнанието ни е натоварено с проблеми организмът реагира с възпаление

 

 

Има много разработки по темата за позитивното мислене и колко полезно е за човешкото здраве. Чува ли сме и за обратното – негативните мисли и тяхната вреда. Резултатите от ново изследване показват, че преживявания свързани с различни стресови ситуации могат да станат причина за възпалителни процеси в организма.

 

 

Показателят на маркера за възпаление в тъканите се увеличава в момента, в който хората се концентрират върху определена неприятна жизнена ситуация. В хода на изследването, учените решили непосредствено да определят доколко силните мисли могат да въздействат на тялото.

 

 

Пеги Зокола, доцент по психология в Университета Охайо съобщава, че "голяма част от изследването се базира на информация получена в хода на експерименти.В  нашия случай решихме да направим запитване. Респондентите съобщили колко често им е допадало да "преживеят" в главата си неприятни житейски моменти. След това експертите изучавали физиологическото състояние на човека".

 

 

В научния експеримент участвали 34 физически здрави жени. Специалистите установили, че постоянните мили за негативни събития задействали имунната защита на организма под формата на възпаление.

 

 

Информация на btips.ru

 

 

Чети и: Ако ви се спи по цял ден – пийте мляко

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle