Ботаническата градина в Балчик отвори врати с нови цени

 

Колко ще ни струва посещението през този сезон?

 

 

Академическото ръководство на СУ "Св. Климент Охридски" утвърди ценоразписа за 2013 г. на услугите, предлагани от Университетска ботаническа градина – Балчик.

 

 

Цената на билета за вход е 5,00 лв. за възрастни, 1,00 лв. за деца над 7 г., ученици и студенти. Билетите могат да бъдат закупени от касите на Университетска ботаническа градина, разположени на трите входа на Ботаническата градина, всеки ден, включително събота и неделя, от 08,00 ч. до 18,00 ч. (от средата на април работното време ще бъде удължено до 20,00 ч.).

 

 

Закупеният билет дава възможност за посещение и на постоянната експозиция от тропични и субтропични растения, където са показани над 2000 вида кактуси и сукуленти, екзотични растения от сухите тропици и субтропици, средиземноморска растителност. Входният билет за Ботаническата градина не дава достъп до сградата на бившата лятна резиденция на Румънската кралица (вила "Тихото гнездо", по-известна като "Двореца"), тъй като сградата е под управление на Министерството на културата.

 

 

 

 

Освен утвърдените вече услуги - беседи, Зелено училище, провеждане на сватбени ритуали и градински партита, заснемане на клипове, се предлага и нова услуга за посетителите: вход с МПС на цена 2,00 лв. за лек автомобил (съответно 5,00 лв. за микробус) през обозначения с указателна табела вход "Вход автомобили". Така посетителите ще могат да ползват мястото за леки коли, което досега се използваше само от служители и гостите на Вилно селище "Двореца" към Министерството на културата.

 

 

Продължава традицията Ботаническата градина да посреща гостите си през пролетта с атрактивно представяне на колекция "Луковични пролетни растения". И тази година посетителите ще могат да видят над 100 сорта лалета, някои от които премиерни не само за България, а въобще, като например Super Parrot, селекция 2012 г. - бяло папагалово, зеленоцветно лале с диаметър на чашката 12 см.

 

 

Чети и: Негативните мисли вредят на здравето

 

 

Безспорни акценти в парковата част са пролетните партерни килими, където са представени нови сортове виоли, незабравки и други  цветя и т. нар. "Пролетната градина", където властват пролетноцъфтящите храсти и многогодишни растения: аквилегии, божури, ириси, хемерокалиси.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle